Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı Karacahasan köyünde her ikisi de engelli olan baba ve oğlu birlikte askere gitti.

Engellilere bir gün askerlik yapma hakkı tanıyan uygulama ile askerlik heyecanı yaşayan yüzlerce kişi arasında aynı anda askerlik yapan baba ve oğlu da yer aldı.

Elmadağlı 53 yaşındaki Tahsin Sarıtaş, yıllar önce yaşadığı iş kazası sonucu engelli kalınca askere gidemeyince, zihinsel engelli oğlu Abdullah Sarıtaş ile birlikte askerlik duygusu yaşamak için askerlik şubesine müracaat etti.

Müracaatları kabul edilen baba ve oğul bu sabah erken saatte, teslim olmak için köy meydanında komşuları tarafından asker ocağına uğurlandı. Askerlik heyecanını birlikte yaşayan baba ile oğlu önce Elmadağ Jandarma Karakolu, ardından da askerliklerini yapacakları Mamak Askerlik Şubesi'ne gitti.

"KARAVANA YİYECEĞİZ"

Baba Sarıtaş, 1983 yılında askere gidemeyince çok üzüldüğünü belirterek, "O zaman da böyle heyecanlıydım, şimdi yine heyecanlıyım. Başbakanımızın, devletimizin verdiği bu bilgiye, yani şeye çok mutlu oldum, sevindik yani. Asker ocağı demek peygamber ocağı demektir. Çok sevinçli, mutlu olduk, gururlandık. Allah razı olsun devletimizden, milletimizden. Şu anda zaman geçti. Oğlum ile askere gidiyorum. Beraber gidiyoruz. Yani ondan da mutlu olduk, beraber gidiyoruz. Zaman aşımı oldu, ama yine de böyle de mutlu oldum. En azından askeriyemizin ocağında bir karavana yiyeceğiz." dedi.

Oğlu Sarıtaş da, "Askerliği çok seviyorum. Askere gitmek istiyorum. Bu gün de gidiyorum. Askerlik peygamber ocağıdır." diye konuştu. Tahsin Sarıtaş'ın eşi de çok sevinçli olduğunu dile getirdi.

İSTANBUL'DA DUALARLA UĞURLANDILAR

Avrupa Yakası'nda ikamet eden yaklaşık 150 engelli genç için Eyüp Meydanı'nda düzenlenen törenle askere uğurlandı. Mehter Marşı eşliğinde başlayan törende duygulu anlar yaşandı. Aileler ve engelli asker adayları mutluluklarını dile getirdi. Bir gün sürecek askerlik öncesi gençlerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

Eyüp Meydanı'ndaki törene eski milletvekili Lokman Ayva, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, asker adayları ve aileleri katıldı. Mehter Marşı eşliğinde başlayan törende, alan Türk bayraklarıyla süslendi.

Yaklaşık 150 asker adayı genç için dua edildi. Ardından gençlere kına yakıldı. Konuşmasında duygularını dile getiren Lokman Ayva, "Biz 50 kişinin katılımını bekliyorduk ancak 150 kişiden fazla müracaat oldu." dedi.

İsmail Kavuncu ise, gençlerin bir günlük dahi olsa askerlik duygusunu her şeyiyle yaşayarak geleceğe güzel bir hatıra bırakacaklarını belirtti.

Bir asker adayı, askerlik yapamaz raporu aldığı zaman yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, "Şu an ne kadar mutluyum anlatamam. Bize bu günü yaşatan herkese teşekkür ederim. Aileme de 'siz rahat uyuyun, vatan bize emanet diyorum'" diye duygularını ifade etti.

Törenin ardından asker adayları, görevlerini yapacakları Hasdal Kışlası'na uğurlandı.