Osmaniye'de bir vatandaş tarafından boynundan yaralı bulunan 2 yaşlarındaki alman kurdu köpek, götürüldüğü veterinerde ölümden döndü. Veteriner, operasyonla çıkardıkları naylon ipin köpeğin derisi kestiğini söyledi.

Bir vatandaş, yolda acılar içinde kıvranan köpeğin boyundan yaralı olduğunu görünce motosikletinin sepetine alarak veteriner hekim Bünyamin Akın'a götürdü. Burada yapılan muayenehanede köpeğin boynunda naylon ip bağlı olduğu ve ipin deriyi kestiği belirlendi. Hemen ipi kesen veteriner hekim Akın, ekibiyle birlikte köpeğin tedavisine başladı. Veteriner Hekim akın ipin hayati tehlike oluşturacak derece yaraya neden olduğunu ve köpeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. İpin, köpek küçükken bağlanmış olduğunu ve köpeğin zamanla büyümesiyle ipin boynunu kesmeye başladığını kaydeden Akın şöyle dedi:

"Muhtemelen yine çocukların oyun için yapmış olduğunu düşündüğümüz bir yaralanma ile karşı karşıyayız. Boyna bağlanan ip erken fark edilmeseydi ölümle sonuçlanabilirdi. Duyarlı bir vatandaşımız köpeği alıp polikliniğimize getirdi. Çocuklar köpeklerin boynuna ip bağladığı zaman anne babalar mutlaka bu duruma müdahale etsinler. Çünkü bu ipler unutulduğu zaman yaralar oluşmakta. Bu köpeğimizin boynundaki yaraları tedavi edeceğiz ve iyileşmesinin ardından sahiplenmek isteyen hayvanseverlere vereceğiz." - Osmaniye