Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzurum’da düzenlediği bölgesel basın toplantısında Erzincan, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır illerine yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzincan’da son 9 yılda sulamadan içme suyuna, taşkın koruma, ağaçlandırma ve erozyon kontrolünden milli parklara kadar çeşitli alanlarda 64.461.000 TL yatırım yapıldığını belirtti.
 
Suya Hasret Ovalara Su Sağlıyoruz…
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzincan Barajı Sulaması başta olmak üzere tamamlanan tesislerle 133.040 dekar arazinin sulamaya açıldığını belirterek 148 bin dekar araziye su temin edecek Turnaçayırı Barajı için de çalışmalara devam edildiğini söyledi.
 
GÖL-SU projesinden de bahseden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, proje kapsamında çalışmaları devam eden 5 adet gölet ile 10.970 dekar arazinin daha suya kavuşturulacağını ifade etti.
 
Taşkın Koruma Çalışmalarına Öncelik Verdik…
 
Taşkınla mücadele için de harekete geçildiğini anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, tamamlanan 27 adet taşkın koruma tesisi ile 4 ilçe, 67 köy, 3 belde ve 16 köy ile 5.600 dekar arazinin taşkınlardan korunduğunu söyledi.