Erzincan'a 220 kilometre Kemaliye ilçesine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Barasor Vadisinin en son köyü olan Başbağlar Köyündeki anma törenine Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı,Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, CHP Milletvekilleri Ali Akyıldız, Ali Şeker, Orhan Sarıbağ, Kemaliye Kaymakamı Alper Çifçi, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, vatandaşlar ve köylüler katıldı.

33 vatandaşın katledildiği Başbağlar köyünün muhtarlığını yapan ve yaralı olarak kurtulan Ali Akarpınar konuşmasında "“Başbağlar katliamının sorumluları adalet önünde hesap vermemeleri için tüm hukuki mücadelesini bugüne kadar bütün meşru zeminlerde devam ettirmiştir. Ancak yakalanan sanıklarla ilgili açılan dava dört duruşması Erzincan DGM’de yürütürken sebepsiz yere İzmir DGM’ye alındı. Burada yapılan 24 duruşma sonucunda 1998 yılında dava sanıklarının beraatı ile takipsizlikle sonuçlandı. Bu katliamı yapan teröristlerin olay yerine bıraktıkları bildiride açıkça yazıldığı halde adalet adına hukuk mücadelemizde tarih itibari ile Sivas’da 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen olayın sonucu olan Başbağlar vahşetine Sivas’a gösterilen basın ce kamuoyu desteğinin gösterilmiş olmasıda ayrıca Başbağların Sivas’a kurban edildiğini göstermektedir. Başbağlar katliamından bu zamana kadar akıllarda kalan soruların cevabı verilmedi” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok konuşmasında "Ülkenin geçmişinin acılarla yüzleşilmemiş, hesaplaşılmamış, adalete kavuşmamış katliamlarla ölümlerle dolu olduğunı söyledi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram'da konuşmasında "Başbağlar demek acı, çile, keder, hüzün, ızdırap, elem demek. Hepimizde 23 sene önce yaşanan facianın acısı ve sızısı var. 2 Temmuz’da Madımakta yaşanan olaylara sebep olanları nasıl bulmuşsak Başbağlarımız da da yapılan katliamda şehir olan 23 insanımızın da katillerini bulmak, Bunları da biran önce sonuçlandırmak 23 sene boyunca elde edilen hukiki sonuçları da biran önce sonuçlandırmak başta siyasiler olmak üzere hepimizin boynumuzun borcudur" dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ise konuşmasında  "Terör örgütlerine taşeronluk yapanlara inşallah bu şehit torunlarının sesleri ulaşırda çifte standartı bırakırlar. Şehitler ölmez. onlar Allah katında diridirler. Rabbimin inayetiylede rızıklandırılırlar. Onlar şimdi bu muhteşem tablodan bizleri izliyorlar. Bizleri gözlüyorlar. Bizler bugün buraya ne Sivas'ta ki Madımakta ki alçakça katledilen kardeşlerimizin nede Başbağlarda şehit olan canlarımızın acısını tazelemek için buraya gelmedik. Biz bugün Başbağlarlı hemşehrilerimle birlikte, 33 şehidimizle bayramlaşmaya geldik. Bugün bayram. Bugün bayramlaşmaya geldik" dedi.