Sivas Belediyesi İhramcızade Kültür Merkezi’nde yapılan hüsn-i hat eserleri, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Besmele Bahçesi” adlı sergide görücüye çıktı.

Hat eğitmeni Halid Köksal’ın, Allah’ın 99 Esma-i Hüsnasını 99 farklı biçimde ele aldığı sergi açılışına, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Ziya Bey Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Cafer Kelkit, Birim Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Sergi açılışında konuşan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü, her hayrın başının Bismillah olduğunu belirterek sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından konuşan hüsn-i hat eğitmeni Halid Köksal, bir yıl boyunca yaptıkları eserleri sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “İnşallah, Elhamdülillah, Bismillahirrahmanirrahim gibi sözleri günlük hayatta sıkça kullanıyoruz. Bu kelimelerin derinliğini vurgulamak üzere bu çalışmayı yaptık.” dedi.



“Mübarek üç ayların içinde olduğumuz bu günlerde Besmele Bahçesi gibi anlamlı bir etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duydum.” diyen Başkan Aydın ise, “Bu sergiye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Böylesi etkinliklere çok ihtiyacımız var. Günlük hayatta kullandığımız bu sözlerin anlamlarını yeteri kadar bilmiyoruz. İnanıyorum ki, bu tür programlar bizlerin daha çok bilinçlenmesi için önem arz ediyor.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından serginin açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Hüsn-i hat eğitimlerini tamamlayan üç öğrenciye ise icazetleri verildi. Başkan Aydın ve beraberindekiler icazet töreninden sonra sergiyi gezdi.