Bitlis Eren Üniversitesi-eğitim öğretim yılı Akademik yıl açılışının gerçekleştirdi.
Rahva kampusundaki toplantı salonunda gerçekleştirilen akademik yıl açılışına Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’de katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bitlis Eren Üniversitesi’nin her geçen gün gerek fiziki yapısı gerekse öğrenci, idari ve akademik kadrolarıyla ile büyümekte olduğunu belirterek, “Geleceğin önemli bilim merkezi olma yolunda büyük adımlar atan “Bilimin Yeni Güneşi” olan üniversitemizin akademik açılışını yapmaktan mutluluk duymaktayım. Üniversitemizin fiziki yapısı Eren Holdingin eşit yükümlülüğü ile devam ettirilmekte ve bu yıl Eren Holding tarafından yapımı tamamlanan cami inşaatı ve Konukevi kullanıma açılmış Mühendislik-Mimarlık Fakültesi binası ise kısa zamanda tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır. Üniversitemizin bilimsel anlamda üst seviyede çalışmalar yapmasına katkı sunan Eren Holding ailesine teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Doğru, üniversite tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikleri de aktararak, “Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde üniversitemiz önemli ulusal ve uluslararası etkinliklere de imza atmıştır. Bunların başında Ağustos ayı sonlarında Viyana’da gerçekleştirdiğimiz el sanatları sergisi olmak üzere 3. Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim Kültür ve Sanat sempozyumu, Türk Dil Kurumu ile gerçekleştirdiğimiz Arap Harfli Yazıtlar ve Ahlat Mezar Taşları Çalıştayı, 4. Kariyer Günleri, yakın zamanda Türk Tarih Kurumu desteği ile geçekleştireceğimiz Birinci Dünya Savaşının 100. yıldönümü sempozyumu sayılabilir. Üniversitemiz özellikle gelecek yıl Ahlat ve Bitlis’te yapacağı “Doğu ve Batıda Selçuklu” Sempozyumu ülkemizdeki üniversiteler ve ilgili kamu kurumlarının yanı sıra başta Pekin Üniversitesi olmak üzere, Rusya, Kırgızistan, İran ve Azerbaycan’dan önemli üniversite ve bilim insanının katılımı ile kültür varlığımızı dünyaya tanıtacaktır. Üniversitemiz, bu faaliyetleriyle Uluslararası kültür ve edebiyat dergisine kapak olmuştur.”
Bitlis Eren Üniversitesinin gelişimini de anlatan Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, “Üniversitemizin öğrenci sayısı 7 bini geçmiş akademik ve idari personel sayısı ise 650’e varmış durumdadır. Üniversitemiz 5 Fakülte, 7 Meslek Yüksekokulu, 3 Yüksekokul, 2 Enstitü, birçok Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi, Dil eğitim Merkezi, İleri Araştırma Laboratuvarı, Yapı Denetim Laboratuvarı ile öğrencilerimize, ilimize, Bölgemize, Yurdumuza ve Dünyaya eğitim-öğretim, bilim ve hizmet alanında katkı sağlamaya çalışmaktadır” şeklinde konuştu.
Eren Holding Yönetim Kurlu adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, yapılan bu yatırımların kendilerini daha da hızlandırarak kırbaçladığını söyledi. Ahmet Eren, “Bu üniversitenin açılışına dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan teşrif etmişlerdi. Üniversitemizin temel atma törenine ise 11. Cumhurbaşkanımız teşrif etmişlerdi. Orada yaptığı konuşmasında şunları söylemişlerdi: ‘Bir üniversiteye bir ailenin isminin verilmesi o aile için şanstır. O üniversiteye ismini veren ailenin kendilerini o üniversiteye adamış olmaları da o üniversite için bir şanstır.’ Biz o sorumluluk altındayız. Bu üniversitenin fiziki alt yapısına değil, insani yönden yükseltecek her türlü faaliyetlerine elimizden geldiğince destek vereceğimizi belirtmek isterim. Bu gibi teşvikler kabul edilmelidir ki bizim hızımızı artıracak ve kırbaçlayacaktır. Bu akademik yılının üniversitemize ve Bitlisimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Program, konuşmaların ardından terfi eden öğretim üyelerine belgelerinin verilmesi ile devam etti. Akademik yıl açılışı verilen ilk ders ile başladı.