Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Belediye Genel Sekreteri Fethi Suvari, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin ve Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan'la birlikte Lice'ye gitti. Lice Belediyesi Eş Başkanı Rezan Zugurli ve Harun Erkuş'u belediye binasında ziyaret eden Kışanak, bir adet tam donanımlı itfaiye aracını Eş Başkanlara teslim etti.


Kışanak, teslim sırasında yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası'yla hizmet sınırının il sınırı olduğuna ve 1 Nisan 2014'den bu yana dış ilçelere de hizmet vermeye başladıklarına dikkat çekti. Kışanak, "Tüm ilçeler gibi Lice'ye de hizmet etmeye devam ediyoruz. İlçede itfaiye aracının eksikliğini tamamlamak için tam donanımlı bir itfaiye aracı getirdik kendimizle, halkımıza hayırlı olsun." dedi.


"Lice, ilçelerimiz arasında bugüne kadar en az hizmeti gördü" diyen Kışanak, ilçenin en önemli iki eksiğinin su ve yol olduğunu, kendilerinin bu konuda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirtti. Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni sondaj yapıldı, su bulundu, depo yeri ayarlanıp çalışmalar başladı. Bir ay içerisinde bu çalışmalarımızı tamamlayacağız ve ilçenin su sorununu ortadan kaldıracağız. 16 köyde su depolarının bakım ve onarımı yapılıyor. Su ihtiyacı olan köylerde de sondaj çalışmaları devam ediyor."

İlçenin yol sorununa işaret eden Kışanak, geçen sene 35 kilometre yol asfaltladıklarını, bu sene ise 63 kilometre yolun asfaltlanacağını kaydetti. Lice Belediyesi Eş Başkanı Rezan Zugurli ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çalışmalarımızı gücümüz oranında, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürütüyoruz. İlçemizde en büyük sıkıntımız yol ve sudur. Bu sıkıntıları da 2015 yılı içerisinde gidereceğiz" diye konuştu. Zugurli, toplu taşıma araçlarının ilçeye hizmet vermeye başlamasından halkın duyduğu memnuniyetine dikkat çekerek, teşekkür etti.


Esnaf ziyareti yapıldı

Görüşmelerin ardından esnafı ve vatandaşları ziyaret eden Kışanak, büyük ilgiyle karşılandı. Belediye çalışmalarını ve ilçe için yapılacak çalışmaları vatandaşlarla paylaşan Kışanak, halkın taleplerini dinledi, çözüm için gerekli her şeyin yapılacağının teminatını verdi. Kışanak, esnaf ziyaretinden sonra DİSKİ Şubesi'ne ve DBP İlçe Örgütüne giderek, görüşmelerde bulundu.