Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Denizli'de yaptığı ön seçimde ilk 3 sırada iki kadın adayın yer alması partililer tarafından sevinçle karşılanırken, iki kadın aday da Denizli'de yakaladıkları başarıyı tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini söyledi.

CHP'nin Denizli'nin de aralarında bulunduğu illerde yaptığı ön seçimde kadın adayların ön plana çıkması dikkat çekti. Denizli'de yapılan ön seçimde Melike Basmacı aldığı 6 bin 891 oyla ön seçimden birinci çıktı. Yine Gülizar Biçer Karaca da yapılan seçimlerde büyük başarı sağlayarak aldığı 5 bin 798 oyla 3. oldu. Denizli'de yapılan ön seçimlerde ilk 3 sırada iki kadın adayın birden olması partililer tarafından da büyük sevinçle karşılanırken, iki kadın adayın da seçim büroları vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor. İki kadın aday telefonla da tebrikleri kabul ederken, Melike Basmacı'nın anne ve babası da kızlarıyla birlikte gelenleri karşılıyor.

Denizli'de demokratik bir ön seçim yaşadıklarını belirten Melike Basmacı, "Ülke nüfusunun yarısı kadın adaylardan oluşuyor. İnsanları doğuran yetiştirenler de kadınlarımız. İlk sıralarda kadın adaylarımızın olmasına şaşırmamak lazım. Biz CHP olarak insanları etiketlemiyoruz. Bizim için etnik kimlik, cinsiyet önemli değil. Biz kadın erkek ayırmadan herkesi kucaklayarak halk iktidarını kuracağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ön seçime girdiğini hatırlatan Basmacı, "Genel başkanım da ön seçime girdi. Kendisiyle gurur duyuyorum. Bizim bu dönem halk iktidarını kurmaya ihtiyacımız var. Bunun için de çok çalışmamız lazım. Benim büyük hayallerim var. Çocukların aç yatmadığı, insanların daha özgür yaşadığı bir ülke hayal ediyorum. O yüzden tüm üyelerime teşekkür ederim. Bundan sonra beraber başaracağız" dedi. Basmacı ayrıca boynunda taşıdığı yazmanın anlamının Anadolu kadınını temsil olduğunu kaydetti.

"CHP'Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ"

Denizli'de yapılan ön seçimde aldığı oyla CHP'den 3. sıradan milletvekili adayı olan Gülizar Biçer Karaca ise, "Denizli'de kadınlarımızla önemli bir başarı sağladık. CHP'li kadın adaylar çok iyi çalıştı. Üyelerimiz de bu çalışmayı gördü ve bizi destekledi. Genel Başkanımızın da kadın adayların fazla olması ile ilgili yaptığı çağrı Denizli'de yankı buldu. İlk 3'te iki kadın olarak önce Denizli'de sonra Türkiye'de iktidar olmak istiyoruz" dedi.

Vatandaşların kadın adaylara daha olumlu yaklaştığını ifade eden Karaca sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadın adayların ön sıralarda olması herkes tarafından olumlu bulundu. Partimize ilgi ve alakanın çoğaldığını görüyoruz. Tüm vatandaşlar bizi kucaklıyor. Türkiye genelinde de böyle olursa iktidar oluruz." - DENİZLİ