Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlık yaptığı dönemlerde tanıştığı ve Zeytinburnu’na her geldiğinde ziyaret ettiği down sendromlu İbrahim Ertepe, 47 yaşına girdi. Ertepe’ye sürpriz doğum günü partisini tanıdığı günden bu yana onu yalnız bırakmayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yaptı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen doğum günü partisine Başkan Aydın’ın yanı sıra Ertepe’nin ailesi, sevenleri ve çok sayıda Zeytinburnulu katıldı.
Kendisi için hazırlanan sürpriz doğum günü partisi karşısında duygu dolu anlar yaşayan down sendromlu Ertepe, dilek diledikten sonra alkışlar eşliğinde pastanın mumlarını üfledi. Başkan Aydın’dan aldığı ayakkabı hediyesi karşısında mutluluğunu gizleyemeyen Ertepe, Aydın’a doğum günü pastasından ikram etmeyi de ihmal etmedi. İlerleyen dakikalarda sahne alan AKDEM Engelliler Müzik Korosu ise müzikleriyle Ertepe için gelenlere keyifli dakikalar yaşattı.

BELEDİYE ONUN EVİ GİBİ

Zeytinburnu Belediye hizmet binasını evi gibi belleyen ve zamanının birçoğunu personellerle geçiren İbrahim Ertepe’yi uzun süredir tanıyan ve yakından ilgilenen Başkan Aydın, herkes tarafından sevilen İbrahim’in tüm Zeytinburnu’nda “İbo” olarak tanındığını kaydederek şu ifadelere yer verdi:

“Biz Zeytinburnu olarak ona ’İbo’ deriz. İbo benim belediye başkanı olduktan sonra tanıdığım, adeta Zeytinburnu’nun maskotu haline gelen sevdiğimiz bir kardeşimiz. Yıllardır İbo’nun doğum gününü kutlarız. Artık 47 yaşına girdi. İbo benim için gerçekten örnek bir kişiliktir. Azmin, mücadelenin ve sosyalleşmenin insan üzerindeki olumlu etkisini görmek istiyorsak İbo’ya bakmamız lazım. Ben, İbo’yu ilk tanıdığımda derdini hiç anlatamazdı. Konuşmak istese de kendini ifade edemezdi. Ama gördüğü sevgi ve eğitim karşısında İbo artık kendini ifade edebiliyor. Her şeyden kaçan adam şimdilerde programlarda bizden mikrofon ister hale geldi. Kısacası Zeytinburnu İbo’yu çok sevdi. Rabbim ona sağlıklı, hayırlı ömürler versin.”