Zonguldak'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve 1894 doğumlu olduğu belirtilen Uzar'ın cenazesi, Zincirlikuyu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Kent Mezarlığında defnedildi.

Torunlarından Mehmet Tekbaş (40), gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzar'ın herhangi bir hastalığının bulunmadığını, çocuklarına ve 87 torununa karşı çok iyi davrandığını söyledi.

"Hem annemiz hem de babamızdı" diyen Tekbaş, Uzar'ın sağlığına çok dikkat ettiğini, titiz ve bakımlı birisi olduğunu dile getirdi. Tekbaş, anneannesinin yemek ayrımı yapmadığını vurgulayarak, "Elimizden bir şey gelmiyor. Cenab-ı Hakk'ın takdiridir. Allah sabır versin geride kalanlara" dedi.

Fikri Tekbaş da anneannesinin hastane ve diğer konularıyla kendisinin ilgilendiğini kaydetti.Döndü Uzar'ın herhangi bir rahatsızlığının olmadığını dile getiren Tekbaş, "Dünyanın en yaşlı kadını benim anneannem. Geçen gün dünyanın en yaşlı kadınının 116 yaşında olduğu yönünde bir haber çıktı. Anneannem 121 yaşındaydı, resmi kağıtları da var" şeklinde konuştu.