Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca beraberinde, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı, EKEV Kurucu Başkanı Ali Coşkun ve Mütevelli Heyeti Üyeleriyle birlikte Başbakan Binali Yıldırım’ı Çankaya Köşkünde ziyaret etti. Heyet, Başbakan Binali Yıldırım’ı Çankaya Köşkünde ziyaret ederek, EKEV’in projeleri hakkında fikir alışverişinde bulundular.
EKEV Başkanı Sadık Ağca, vakfın çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler vererek, ” Başbakanımızın himayeleriyle ve işadamlarımızın katkılarıyla geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimine katkı sunmaya hız kesmeden devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi, kız öğrenci yurdumuz faaliyette. Erkek öğrenci yurdunu da kısa zamanda yapacağız. Erzincanımızın kalkınması ve gelişmesi için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “EKEV’in bugün geldiği nokta tüm Erzincanlıların göğsünü kabartmaktadır. Ali Coşkun ağabeyimiz ne iyi etmişte bu vakfı kurmuş. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır misyonuyla faaliyetlerini sürdüren EKEV’in bugünlere gelmesine katkı sağlayan hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
Vakıfçılığın hayır ve hasenat işi olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “FETÖ’cülerde himmet, ibadet, ticaret ve ihanet var. EKEV de, hizmet, ibadet, hayır ve hasenat var. Ticarete, ihanete bu vakıfta geçit yok” dedi.
Ziyarette, Başkan Sadık Ağca, EKEV’e katkılarından dolayı Başbakan Binali Yıldırım’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
BAKAN İSMET YILMAZ’A ZİYARET
EKEV Heyeti Ankara ziyareti kapsamında, Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı da makamında ziyaret etti ve Ankara ERSİAD’ın ev sahipliğinde Erzincanlı Bürokratlar ve işadamları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Heyet, EKEV Başkanı Sadık Ağca’nın da damadı olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.
Ziyarette Başkan Sadık Ağca, Bakan Yılmaz’a EKEV’in faaliyetleri ve gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.
Bakan İsmet Yılmaz, ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ederek, “EKEV’in bir çok toplantısına katılma imkanı buldum. Erzincanlıların birlik beraberliğini ve memleket sevdasını gördüm. 66 öğrenciye burs vererek hizmete başlayan EKEV, bugün 4 binin üzerinde öğrencinin eğitimine katkı sunmaktadır. Ülkemizde hiçbir vakıf bu kadar burs veremez” dedi.