Bitlis’li Eren ailesi c kampus alanı içinde babaları Memduh Eren adına inşa ettirdikleri caminin açılışına katıldılar.
Eren kardeşler Bitlis’teki yatırımlarının yanında bir de cami inşa ettiler. Cuma namazı öncesinde cami önünde düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Programda konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, “Bugün üniversitemizde farklı bir mutluluğu yaşıyoruz. Bizler Eren ailesine üniversitemize cami olarak yaptırdıkları bu hayrına müteşekkiriz. Hayırlarının bu şekilde devam etmesini diliyoruz” dedi.
Daha sonra konuşan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, “Burada açılışını yapmak üzere geldiğimiz bu mekan kutsaldır. Değişik eğitim yatırımlarıyla beraber olduk. Buranın anlamı büyüktür. Cumhuriyetin ilk müftülerinden olan Abdulmecit Eren’in torunlarıyız. İsmini verdiğimiz babamızın bir özelliğini açıklamak isterim. Hastalığı dışında bir vakit namazını kaçırmamıştır. Bu mekanın açılışı ile birlikte ruhu şad olacaktır. Bu konuşmayı dini yükümlülükleri ve bilgileri benden daha fazla olan Ziya ağabeyimin yapmasını isterdim. Kendisi 52 kez Kabe’yi ziyaret etmiş biridir. Dini yükümlülükleri açısından benden daha iyidir. Bizde dedemize babamıza benzemeye çalışıyoruz. Burası üniversitemize ve Bitlis’imize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Programda son olarak konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, “İyi bir insan olmak bir nasip meselesidir. Güzel insanlardan asaletli işler çıkar. Burada açılışını yaptığımız cami ve yapılmasına vesile olanlar kendi güzelliklerini bu vesile ile ortaya çıkarmışlardır. Onları imrenerek izliyoruz. Makamları cennet olur inşallah. Bu açıdan bu güzel eseri üniversitemize kazandıran Eren ailesine teşekkür ediyoruz” dedi.
Program kurdele kesilmesi ile davem etti. Cuma namazının ardından program sona erdi. Açılışa Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) üyeleri, işadamları ve vatandaşlar katıldılar.