Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 2 ci duruşmasına CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner'in Avukatı Turgut Kazan katıldı. davanın gizli tanıklarından Munzur kod adlı Serkan Zirek'e 20 yıl hapis verilirken Hazar kod adlı Ahmet Koç ise 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi. 
 

DURSUN ÇİÇEK: FETÖ İLK DEFA BURADA MAHKUM EDİLDİ 
Duruşma sonrası adliye çıkışı bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "2009'da ve sonrasında hiç gelmedim. Karar duruşmasına gelmiş olduk. Bu karar çok önemli 20 yıl Serkan Zirek için ve tabi diğer sanığın benimle ilgili bir iddiası yok. Böylece FETÖ denen Paralel Devlet Yapılanması denen örgüt birinci derece mahkemesinde ilk defa burada mahkum edilmiş oldu. Verilen kararın hukuken arkasındayız. Mahkemeyi de kutluyorum. Hem örgüt Fetullah terör örgütü suçlamasında karar yansıttılar. Dolayısıyla hukuksuzluk sürecinden sonra 2009'da başlayan Türkiye'de hukuk ve adaletin hakim olduğu bir sürece girme konusunda hakim ve savcılarımıza güveniyoruz. Onlara destek veriyoruz. Yeter ki hukukun ve adaletin temsilcisi olsunlar. Biz ilk defa Erzincan'a geldik bu süreçte. Başkanında söylediği gibi Fetullah Terör Örgütünün ilk derece mahkeme kararını almış olarak Ankara'ya, İstanbul'a döneceğiz." 
 
KAZAN: TOPLUM BUNU DOĞRU DEĞERLENDİRMELİ 
Milletvekili İlhan Cihaner'in Avukatı Turgut Kazan da açıklamasında, "İyi bir karar olmuştur şunun için; kendinize bir avantaj sağlamak, para pul almak ya da kızdığınız bir insana bir kötülük yapmak gibi bir şeye kimse soyunmasın. Bakın bunun ardından 20 yıl gibi ağır hapis cezası var diye bir uyarıcı tarafı olur düşüncesiyle çok memnunum. Söyleyeceklerim bu kadardır. Evet gizli tanıklık sonuçta 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Bütün toplum bu doğru değerlendirmelidir" dedi.