Suriye sınırının teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi için geçen 24 Ağustos'ta başlatılan ve 150'nci gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özel Görev Kuvvet Grupları'nın dün kontrolü ele geçirdiği El Bab'ın Suflaniyah bölgesindeki birliğe, bugün saat 13.40'ta terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Saldırıda uzman çavuşlardan Erzincanlı Selim Topal'la birlikte arkadaşları Bahattin Bakır , Emre Doruk , Ramazan Taşkın  ve Mete Can  şehit oldu, 9 asker ise yaralandı.

Erzincan'ın Otlukbeli ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve ailesi İstanbul'da ikamet eden Selim Topal'ın şehit olmadan 20 gün önce 31.12.2016 akşamı Başbakan Binali Yıldırım ile canlı yayına çıktığı öğrenildi. Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi’nde askerlerle akşam yemeğinde bir araya gelen Başbakan Yıldırım, Piyade Uzman Çavuş Selim Topal ile sohbet edip daha sonra Topal'ın babası ile telefonla görüştüğü ortaya çıktı.

Şehit Topal'ın 7 çocuklu ailenin 2 erkek çocuğundan biri olduğu ve  ailenin 2 yıl önce Erzincan Otlukbeli ilçesinden İstanbul'a göç ettikleri  öğrenildi.