Balıkesir’in Havran ilçesi’nde devam eden ‘Kocaseyit Bisiklet Festivali’nin 2. etabının startını, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu tarafından verildi. 
Belediye önünde toplanan bisikletçiler, ilk gün Havran, Havran Barajı Yarasa Mağarası ve İnönü köylerinden oluşan 30 kilometrelik etap için pedal çevirdi. Yaklaşık 100 profesyonel ve amatör dağ bisikletçisi festival boyunca, bölgenin tarihi ve turistik merkezlerine bisikletlerle pedal çevirerek turlar düzenleyip, 4 günde yaklaşık 120 kilometrelik parkuru tamamlamayı hedefliyor.
Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Körfez Bisiklet Grubu Başkanı Yasin Karadavut’a teşekkür ederek, Havran’ı tercihlerinden dolayı teşekkür ederek, Kocasaeyit’i spor dalında da anma ve tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ise, Havran’ın böylesine önemli bir festivale ev sahipliği yapmasının bölgenin tanımına önemli olduğunu söyledi.
Festivalin 2. günündeki 2. etabın startının verilmesi törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Pala ile Muhasebe Müdürü Mahmut Çiran’da katıldı. ‘Kocaseyit Bisiklet Festivali’nin 9 Eylül’de sona ereceği ifade edildi.