Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde iki gündür etkili yağmur su baskınlarına neden olurken, Çarıksaraylar beldesi Suvar Mahallesi'nde evi sular altında kalan bir vatandaş, iki çocuğu ile birlikte saatlerce kurtarılmayı bekledi.

Dere ıslah çalışmaları yarım bırakılan ilçeye bağlı Çarıksaraylar beldesinde Mevlüt Işık isimli vatandaş, iki çocuğu ile birlikte sular altında kalan evinde saatlerce kurtarılmayı bekledi. Suvar Mahallesi'nde Deli Çay'ın taşması sonucu evi sular altında kalan Mevlüt Işık, "Çoluk çocuk evde mahsur kaldık. Odun ve kömürler de ıslanınca evde sobada yakamadık. Çok mağdur durumda kaldık" dedi. Aile üç saatinde sonunda belediye ekiplerinin suyu tahliye etmesi sonucu kurtarıldı.

DERE ISLAH ÇALIŞMASI YARIM BIRAKILDI

Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan ise, Deli Çay ıslah çalışmalarının DSİ tarafından tamamlanmadığını belirterek, "Yetkililere defalarca gerek resmi yoldan, gerekse Isparta'ya her gittiğimizde söylememize rağmen bir türlü sonuç alamadık. Bir çok vatandaşımızın evleri ve ahırları ekili araziler sular altında kaldı. Dere ıslah çalışmaların kalan yerden itibaren tamamlanmasını istiyoruz" dedi. - ISPARTA