İzmir'in Ödemiş ilçesinde 60 öğrenci, 51. Kütüphaneler Haftası çerçevesinde kaldırımlarda kitap okuyarak, kitap okumanın önemine vurgu yaptı.

Ödemiş Zafer İlkokulu'ndan 60 öğrenci, 51. Kütüphaneler Haftası çerçevesinde, Saraçoğlu Caddesi'nin kaldırımlarında kitap okudu. Okumanın önemine dikkat çeken öğrencileri görenler ise, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hafta kapsamında ayrıca, esnafların vitrinlerine kitap okumayı teşvik eden afişler de asıldı.

Öğrencileri yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, bu tarz etkinliklerin artmasını umduklarını belirterek, "51. Kütüphaneler Haftası'nda güzel, dikkat çekici bir etkinliğe imza atan Zafer İlkokulumuzu ve minik öğrencilerimizi kutluyorum. Ödemiş'in en işlek caddesinde bu tarz bir etkinliğin yapılması 7'den 70'e herkese güzel bir mesaj vermiştir diye düşünüyorum. Farkındalık oluşturmak adına son derece verimli geçen bu gibi etkinliklerin artması, halkımızın daha çok okuması için önemli. Böyle güzel etkinliklerin artacağını umuyorum, bir kez daha her yaştan bireylerimizi kitap okumaya davet ediyorum" dedi.

Ödemiş Zafer İlkokulu Müdürü Orhan Sarıkaya da, okulda kitap okuma seferberliği başlattıklarını aktararak, "Okulumuzda öğrencilerimizin daha çok kitap okumaları için başlattığımız etkinlikler devam ediyor. Bugün de Kütüphaneler Haftası çerçevesinde Ödemişlilerin daha çok kitap okuması için miniklerimiz kitaplarını alıp Saraçoğlu Caddesi'ne çıktılar" şeklinde konuştu. - İZMİR