Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nin bu haftaki konuğu AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım oldu.
İzmir'deki seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yıldırım, kendisine yöneltilen sorulara açık yüreklilikle cevap verdi. Kendisine yönelik son günlerde ortaya atılan iddialarla ilgili, seçim öncesi yapılmış bir karalama kampanyası olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Yolsuzluğun arkasında duran namerttir'' dedi.



HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞI DÖKSÜN TAKSİTTEN HOŞLANMAM

Yaptığı her işten ötürü alnının açık olduğunu ve kimseye hesap veremeyeceği tek bir şeyin dahi olmadığını söyleyen Yıldırım, ortaya atılan iddialara nispet yaparcasına herkesin eteğindeki taşı dökmesini isteyerek taksit taksit yapılan işlerden hoşlanmadığını belirtti.

BENİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR
Göreve geldikten birkaç gün sonra operasyon yapıldığını ve bu operasyonlarla bir takım çevrelerin İzmir'de kendilerini zor duruma düşürmeye çalıştığına dikkat çeken Yıldırım, bu işlerin zorlama işler olduğunu söyleyerek, ''2012'nin Mayıs ayında bitmiş tozlu raflara kaldırılmış bir dosya, 17 Aralık operasyonu sonrasında yeniden gündeme getiriliyor ve herkes yalan yanlış bilgiler üzerinden beni karalamaya çalışıyor. Ben buradayım. İzmirlilere hizmet etmek için buradayım'' diye konuştu.

Yolsuzluğa arka çıkmanın hiç kimsenin karı olmadığını da söyleyen Yıldırım, olayın arka yüzünün farklı olduğunu ve bu yüzünde de devletin içinde oluşan bir kayıt dışı yapının olduğunu dile getirerek böyle bir yapının asla masum gösterilemeyeceğini vurguladı.

KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE AİTTİR
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelttiği ifadelerle ilgili ''Kötü söz sahibine aittir.'' diyen Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin bir öneminin kalmadığını belirterek, ''Öncelikle bir geçmişine baksın. Görev yaptığı yıllarda yaptığı usulsüzlüklerden Rahşan Affı ile nasıl yırttığının hesabını versin'' dedi.
KOCAOĞLU'NUN NEFESİ YETMEDİ
Ortaya atılan iddialarla ilgili Yargıya intikal etmiş her hangi bir konunun olmadığını o yüzden de iddiayı ortaya atanların iddiasını ispat etmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, şuan kendilerinin tamamen karanlıkta yumruk salladığını söyledi. Söz konusu iddiaların amacının seçim öncesi insanların kafasında olumsuz bir kanaat oluşturmaktan başka bir şey olmadığını da vurgulayan Yıldırım, bu işleri önceden Aziz Kocaoğlu'nun yaptığını ancak nefesi yetmeyince bu işi genel başkanlarına devrettiğini belirtti.
TWİTTER SORUSUNA ESPRİLİ CEVAP!
Twitter üzerinden ''Binali Bey Narlıdere-Konak Yolunu bilir mi?'' şeklinde gelen soru üzerine Yıldırım, bugün Narlıdere'de bir açılışları olduklarını belirterek esprili bir şekilde ''Soruyu soran arkadaş kimse gelsin ben arabayı kullanayım o da yanımda otursun beraber Narlıdere'ye gidelim'' cevabını verdi.

Bu tarz soruların kendisine Meclis'te ''Efendim Bornova'ya, Naldöken'e bıraksan Alsancak'a gelemez'' şeklinde de geldiğini ifade eden Yıldırım, kendisinin bu tarz sataşmalar üzerine ''Bornova'dan da gelirim, Naldöken'den de gelirim sende arkamdan nal toplarsın'' cevabını verdiğini söyledi. Kimsenin kendisini başkasından fazla İzmirli görmemesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, böyle bir tartışmanın İzmir'e fayda sağalmayacağını söyledi.
1 AYDIR ARAZİDEYİZ
İzmir'in 35 ilçesini gezdiklerini ve binlerce kişinin sorunlarını dinlediklerini ifade eden Yıldırım, kendilerinin çok iyi bir ekip oluşturduğunu ve tam kadro arazide olduklarını vurgulayarak, ''Diğer parti adaylarını bugün belirleyecek. Biz 1 aydır arazideyiz ve seçime çok iyi hazırlandık.'' diye konuştu.
BELEDİYE ÇALIŞANLARININ İÇİ RAHAT OLSUN
Seçimi kazanmaları halinde belediye çalışanlarının akıbeti ile ilgili ortaya atılan bir takım iddialara yönelik, 'Çalışanların içi rahat olsun. Biz çalışanlarla uğraşmayız. Biz projelerle uğraşırız. Tüm çalışanlar bizim teminatımız altındadır' diyen Yıldırım, bu korkuyu mevcut yönetime yakın kişilerin yaydığını belirterek artık İzmirlinin uyandığını ve La Fontaine masallarından bıkıp usandığını dile getirdi. İzmirlinin çöp dağlarının şehrin üzerine gelmesini istemediğini, İzmirlinin artık şehrin karanlığa gömülmesini istemediğini, iki  şehir  olarak algılanmak istemediğini aktaran Yıldırım, İzmirlinin şehrin pırıl pırıl bir şekilde aynı standartta yaşamak istediğini söyledi.;
25 ŞUBAT'TA AÇIKLAYACAĞIZ
İzmir'le ilgili çok güzel projeleri olduğunu ve bu projeleri 25 Şubat'ta İzmirlilerle paylaşacaklarını ifade eden Yıldırım, İzmir'in ulaşımdan otoparka, doğalgazdan çöpe kadar bir çok alanda sorunu olduğuna dikkat çekti.
YILDIRIM'I KIZDIRAN EZBER
Acet'in ''İzmir'de CHP çok güçlü. Geçmiş seçimde yüzde 55 oyu var'' şeklindeki söylemi üzerine ''Kim diyor! Yüzde 55 oylar geçmişte kaldı'' diye çıkışan Yıldırım, Acet'e arkasındaki afişte yazan "Çok kolay BY Binali Yıldırım" sloganını göstererek iddialı bir şekilde ''30 Mart'ta bekleriz'' diye konuştu.

Her gün sokakta anket yaptığını da söyleyen Yıldırım, şu ana kadar 70 bini aşkın kişi ile yaptıkları görüşmelerde sokağın dilinin İzmir'de değişim istediğini söyledi.

Kaynak: Haber7