Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde normal sezonun sona ermesinin ardından play-off maratonu, bu hafta sonu oynanacak maçlarla start alıyor. 5 Nisan Pazar günü saat 15.00’de THF Spor Salonu’nda Kastamonu’yu ağırlayacak olan Yenimahalle Belediyesi, rakibini eli boş göndererek play-off’a avantajlı başlamak istiyor.

Sezona flaş bir giriş yaparak, zirveyi tekeline alan Yenimahalle Belediyesi’nde gözler play-off’a çevrildi. Oynadığı 18 karşılaşmada 15 galibiyet, 3 beraberlik alan Başkent temsilcisi, son üç yılın şampiyonu Muratpaşa’nın önünde normal sezonu namağlup lider bitirdi. Rakip ağlara tam 654 gol bırakan Yenimahalle, kalesinde 466 gol görürken, ligin en çok gol atan takımı ünvanını da elinde bulunduruyor. Takımın gol yükünü 129 golle Marina Dmitrovic çekerken, Yeliz Özel ise 89 golle öne çıkan diğer isim oldu.

“ANKARA’NIN KUPA HASRETİNE SON VERMEK İSTİYORUZ”

Normal sezonda kazanılan başarıları, play-off’a taşımak istediklerini belirten teknik patron Serdar Eler, “Sporda geçmişle yaşayamazsınız, bugüne odaklanmanız gerekir. Normal sezonda kazanılan başarıları unutup, tamamen play-off’lara konsantre olduk. Lig bizim için yeni başlıyor” dedi. Ayrıca, yıllar süren şampiyonluk hasretine bu sezon son vermek istediklerini dile getiren Serdar Eler, “Şampiyonluğu çok istiyoruz. Ankara’nın yıllardır süren kupa hasretine son vermek en büyük isteğimiz.” dedi

Son olarak rakip takımlara başarılar dileyen Eler, “Önümüzde ki bir ay boyunca sporseverleri heyecanlandıracak bir çok maç oynanacak. Ankara seyircisinin bize olan desteğini sürdüreceğine eminim. Yaklaşan bu hentbol şöleni öncesi tüm takımlara başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.