Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini kınayarak, "Cumhuriyet Savcısı arkadaşımızın makamında kafasına yöneltilmiş olan silah milletin kafasına yöneltilmiş olan silahtır" dedi.

Kastamonu Adliyesi önünde, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için tören düzenlendi. Hakim, savcı, avukatlar ve adliye personelinin katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende, adliye önündeki Atatürk büstüne siyah şeritli Başsavcılık ve Kastamonu Barosu çelenkleri konuldu. Başsavcı Bülent Kantarcı, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin vahim bir olay olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE SALDIRI
"Cumhuriyet Savcısı arkadaşımızın makamında kafasına yöneltilmiş olan silah milletin kafasına yöneltilmiş olan silahtır. Bu nedenle vahimdir, bu nedenle önemlidir. Hayvanların bile bir şerefi vardır. Hayvanlar bile ekmek yediği eli ısırmazlar. Yılana saldırmadığınız sürece size saldırmaz. Bu öldürülen saldırganlar yaralı kurtulmuş olsalardı yine 'adalet' diye bağırıp, yine o adliyenin kapısında, yine o savcılardan, yine o hakimlerden medet umacaklardı. O nedenle yargı camiasına uzanan el doğrudan insanlığın, milletin, vatanın kendisine uzanmış olan eldir." - Kastamonu