Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Bitlis İl Müdürlüğü, Ahlat İlçe Kaymakamlığı ve Ahlat Belediyesi ile Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 8.5 ay süreyle çalıştırılacak olan işçiler için iş protokolü imzaladı.
Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ile kaymakamlıkta gerçekleştirilen imza protokolü gereği Ahlat Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 80, müftülükte 25 ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde 15 kişi olmak üzere toplamda 120 kişi 8.5 ay boyunca bu kurumlara bağlı olarak farklı alanlarda istihdam edilecek.
Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ile imzalanan protokol gereği ise sahil yolu temizliği, park ve bahçelerin bakım ve yeşillendirme çalışmaları ve karla mücadele gibi alanlarda 70 kişi istihdam edilecek.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan: “Her yıl olduğu gibi bu yılda Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Ahlat ilçemize Milli Eğitim Müdürlüğüne 80 kişi, Müftülüğe 25, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ise 15 kişi olmak üzere toplam 120 kişi Kaymakamlık bünyesinde çalışacak. Bunun dışında Ahlat Belediyesine 70 kişi verilecek. Bu yıl Ahlat’ta yaklaşık 190 kişi TYÇP kapsamında 8,5 ay hizmet verecek. Tabi işsizliğin yoğun olduğu bir dönem, kış geldi. Bölgemizde olduğu gibi Ahlat’ta da kış mevsiminin uzun sürüyor. 8,5 ay bu arkadaşlarımız okullarda temizlik, belediyede çevre düzenlenmesi, alt yapı ve karla mücadelede çalıştırılacak” dedi.
Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, TYÇP’nin son birkaç yıldan bu yana ülkemizin hemen hemen genelinde uygulanan çok faydalı bir program olduğunu vurgulayarak: “Bunun tabi birçok faydası var. Önemli olan hususlardan bir tanesi de hedef kitlenin tespit edilmesidir. Burada ise diğer yıllardan biraz daha farklı olarak 35 yaş üstü belirlenmiş. Biz bunu isabetli görüyoruz. Kaymakamlığımızın bünyesinde yaklaşık 120 kişi istihdam edecek. Aynı zamanda sosyal yardıma muhtaç insanların da sayısını azaltacaktır. Kamu hizmetinin yerine getirilmesinde ise elimizi kuvvetlendirecektir. İlimiz ve ilçemiz için hayırlı olsun” dedi.
Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ise: “TYÇP kapsamında ilçemizde insanımıza istihdam sağlanıyor. İŞKUR il müdürüne ve kurumuna teşekkür ediyorum. Bunun çok önemsenen bir çalışma olduğunu biliyoruz. Biz bunu önemseyerek her yıl projemizi hazırlıyoruz. Bu yılda ilçemizde belediye bünyesinde 70 tane kardeşimizi kurayla alımını gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile ilçede böyle bir çalışmanın ilçe halkının temizliği, huzuru ve güveni için çok faydalı olacak. Hem ailelere katkı sağlayacak hem de bu kardeşlerimizin istihdamı ile alakalı önemli bir çalışma olacak. Belediyemizin bütün mesaisini halkın menfaatine olan çalışmalar olduğunu vatandaşımızın bilmesi lazım. Halkımız için çalışıyoruz. Bu yaptığımız projelerde halkımız içindir. Bu nedenle mutluyuz. Hangi projemiz gerçekleşirse gerçekleşsin halkın yararına olduğunu görünce onlar kadar bizlerde mutlu oluyoruz. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.