Kilis'te, Valilik ve STK'ların işbirliği ile alınan çöp kamyonu, 2 ambulans ile gıda yardımı düzenlenen törenle Suriye'ye gönderildi.

Kilis Valiliği koordinasyonunda İHH ve Altın Hilal Vakfı işbirliğiyle temin edilen çöp toplama kamyonu, 2 ambulans ve gıda yardımının Suriye'ye gönderilmesi nedeniyle Öncüpınar Sınır Kapısı'nda tören düzenlendi. Törende konuşan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye'de 4 yıldır iç savaşın devam ettiğini ifade ederek, "Türkiye'de kamplarımız olduğu gibi Suriye tarafında da sınırlarımızın 500 metre ilerisinde valilik olarak teşvik ettiğimiz uluslar ve uluslararası STK'ların kurmuş olduğu 6 kamp var. Bu kamplarda Halep'in kuzeyinden gelen 50 bin Suriyeli kardeşimiz zor şartlarda yaşıyor. Bu kampların ihtiyaçlarını biz Türkiye'den karşılıyoruz" dedi.

Vali Tapsız, son olarak çöp kamyonu, 2 ambulans ve bin 500 koli gıda yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Suriye'ye gönderileceğini söyledi.

Vali Tapsız'ın konuşmasının ardından ambulanslar, çöp toplama aracı ve gıda yardımlarının bulunduğu araç Suriye'ye gönderildi. - Kilis