Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş, dünyanın en kavgalı ve en çatışmalı döneminin yaşandığını belirterek, Hz. Peygamberin ahlakına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçim bölgesi Ordu'da, Ordu Valiliği ve Ordu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerine katıldı. Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Milletvekili Adayı Oktay Çanak, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan etkinlik konuşmalarla devam etti. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri programında konuşma yapan Numan Kurtulmuş, dünyanın en kavgalı ve en çatışmalı dönümünde yaşanıldığını belirterek, Hz. Peygamber'in ahlakına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

"PEYGAMBERİ AHLAKA HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR"

Dünyanın çatışma içinde oluğunu ve bunun gidermek için Hz. Peygamber'in ahlakına daha fazla ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dünyanın kavgalı, gürültülü, çatışmalı bir döneminde yaşıyoruz. Dünyanın her tarafında insan kanı dökülüyor. İnsanlar neredeyse bir arada yaşamaktan, birlik olmaktan aciz olmuş duruma geldiler. İşte tam da bu dönemde, insanların her türlü güce sahip olduğu, her türlü teknolojiye sahip olduğu, ama maalesef bu zenginlik bilgi ve teknoloji içerisinde, barış ve birlik içerisin de yaşayamadığı dünyada Hazreti Peygamber'in o ahlakına Hazreti Peygamber'in sahabesi ile birlikte, bütün insanlara öğrettiği o hayat tarzına ihtiyacımız var. Peygamberi ahlaka her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Hz. Ali Efendimizin Peygamberden aldığı öğreti ile ortaya koyduğu çok güzel bir örnek var. Valililerinden bir tanesine Küfe Valisi'ni atarken Hz. Ali Efendimiz diyor ki; 'Şimdi gideceksin ve Küfe halkını yöneteceksin, biliyorsun ki insanlar iki sınıftır. ya yaradılışta eşittir ya da dinde kardeşindir.' ya eşitiz ya da kardeşiz" dedi.

"DÜNYADAKİ TÜM ÇATIŞMALARIN SEBEBİ ÜSTÜNLÜK KAVGASI"

Kur'an'da yer alan ayetlerden dünya barışına örnek olacak alıntılar yapan Kurtulmuş,"'Aranızda sizin en hayırlınız, Allah'a en yakın olanınızdır. Allah'tan en çok korkanınızdır.' Şimdi bu dünyadaki çatışma ve kavgalara bakın. Bu dünyada ki tüm kavgaların ve çatışmaların sebebi üstünlük kavgasıdır. İnsanların bir kısmı siyasi olarak elde ettikleri güç dolayısıyla, bir kısmı dünyanın zenginliklerine hükmetmek isteği ile bir kısmı petrole ve altına hükmetmek için insanları kontrol altına almaya çalışıyorlar ve savaşlar ortaya çıkıyor. Oysa ki bilsek ki insanlar yaradılışta eşittir. Hiç kimsenin ne dili dolayısıyla, ne dini dolayısıyla, ne ırkı, ne eğitimi konusunda yaradılışta üstünlüğü yoktur. Müslümanlık'ta da en hayırlı olan Allah'tan korkan ona yaklaşmak için çaba göstertenlerdir. Dolayısıyla bu öğretilere bu günlerde daha çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

"ALLAH BİZE İSLAM'IN SANCAKTARLIĞINI YAPMAYI NASİP ETSİN"

Milletimizin ve atalarımızın bizlere asırlardır barış ve kardeşlik içerisinde yaşamayı öğrettiğini aktaran Kurtulmuş, "Savaş meydanında düşmanına da düşmanının ölüsüne de hürmet eden bir İslam anlayışından, bugün Müslüman'ın yaşayan canlılarına dahi itibar etmeyen bir anlayışa dönmüştür. Bunu İslam adına kabul etmek, İslam adına onaylamak mümkün değildir. Biz asırlar boyunca Hz. Peygamberin bize göstermiş olduğu bu kutlu yolda yürüyen milletin çocuklarıyız. Bunlar bize siyer kitaplarında anlatılan gerçekler olarak durmadı. Bizim milletimiz, bizim atalarımız huzur içinde yaşamayı, yani Peygamberi ahlakı asırlardır tatbik ettiler. Peygamberim bu ahlakının insanları öğreti ahlakının, savaş ahlakının, dünyada kainata karşı duran mahlukata ölçülü davranma ahlakının öğreticisi olmayı Allah bize nasip etsin. Yeryüzü sizin evlatlarınızla, barış ve kardeşlik içerisinde olunan bir yer olsun inşallah. Bu millet asırlardır İslam'ın kutlu sancağının sancaktarlığını yapmışsa, Cenab-ı Allah bu millete Hz. Peygamber'in kutlu müjdesinin takipçisi olmayı ve İslam'ın sancaktarı olmayı bizlere nasip etsin" şeklinde konuştu. - ORDU