Almanya Başbakanı Angela Merkel, müzakerelerin yeniden açılması kararından memnuniyet duyduğunu ifade ederken, "Bu sonuç, Türkiye'ye önemli bir ortak olduğunu ama protesto özgürlüğü, ifade hürriyeti, hukuk kuralları ile dini özgürlüklerin her zaman geçerli olduğunu ve pazarlık konusu olamayacağını göstermiştir" değerlendirmesinde bulundu.

BBC Türkçe'nin yansıttığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, parlamentoda yaptığı konuşmada, Türkiye'yle Avrupa Birliği ilişkilerini değerlendirdi.

"DEMOKRATİK DEĞERLER PAZARLIK KONUSU OLAMAZ"

Merkel, müzakerelerin yeniden açılması kararından memnuniyet duyduğunu vurgularken, Ankara'ya, "demokratik değerlerin pazarlık konusu olamayacağını" hatırlattı.

Merkel, Türkiye'yle varılan uzlaşmanın insan haklarına saygı ve siyasi reform koşullarına bağlı olduğunu kaydederken, bu koşulların "Avrupa Birliği'nin sanki hiçbir şey olmamış gibi hareket etmediğini de ortaya koyduğunu" söyledi.

Merkel, "Bu sonuç, Türkiye'ye önemli bir ortak olduğunu ama protesto özgürlüğü, ifade hürriyeti, hukuk kuralları ile dini özgürlüklerin her zaman geçerli olduğunu ve pazarlık konusu olamayacağını göstermiştir" dedi.