Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Hizmet Binası düzenlenen törenle açıldı.

Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi Fatma Hatun Sokak'ta gerçekleştirilen törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe belediye başkanları, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaklaşık 500 farklı branşta açılacak olan ücretsiz kurslarla sanat ve meslek eğitimleri konusunda öncülük ederek, müzik ve sanatsal hobilerin oluşturulması, yeteneklerin ortaya çıkarılması ve iş istihdamına önemli bir referans olunması ve katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyleyerek, 19 usta öğretici ile 786 kursiyerin bulunduğunu ifade etti ve hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Hizmet Binası'nın açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, açılan kursların çok fayda sağlayacağını ve iş bulma şansının daha da artacağını vurguladı. Vali Balkanlıoğlu, "Kişiler bu kurslar sayesinde meslek anlamında kişisel becerisi sorulduğunda kendisinin özgeçmişine yazacak bir materyali olacak. İnsanlara hizmet etmek, onlara faydalı olmak yapılabilecek en güzel iş. Artık toplumun her kesimine meslek ve sanat kursları yapan sosyal ve kültürel faaliyet arayışı içinde olan her konuda bizzat üstlenen başkanımıza da bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş da buraya kadar gelerek bizleri onurlandırdılar, teşrif ettiler. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada, "Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının açılışı dolayısıyla bir aradayız. Bu fırsattan istifade edebilecek bütün hemşehrilerimize de hem becerilerini geliştirme bakımından hem beceri ve bilgileri öğrenme bakımından bu kursların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ümit ediyorum Ordu'nun zeki insanları, becerikli hanımlarımız, kızlarımız gençlerimiz Orduda belediyemizin hazırlamış olduğu kurslarda yeterince istifade ederek bilgi ve becerilerini ortaya koyar. Ordu'nun eğitim alanında önemli bir noktaya geldiğini öğrendim iftihar ediyorum. Türkiye'nin her yerinde böyle. Eğitim sadece okullarda verilen bir şey değildir. Bizim hayatın her safhası okuldur. Ne olursak olalım, kim olursak olalım hayattan alacağımız dersler, öğreneceğimiz şeyler var. Vatandaşımızın bilgisini artıracak kursların açılacağını duymaktan büyük memnuniyet duyarım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Hizmet Binası açılış kurdelesi Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi.

Daha sonra, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve protokol üyeleri Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Hizmet Binasını gezerek, kursiyerlerle sohbet etti ve bilgi aldı. Üniversiteler ve Halk Eğitim Merkezleri'nden gelen uzmanlar tarafından verilecek eğitimlerin sonunda kurslara katılan vatandaşlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip olacak. - ORDU