Konya'nın Meram ilçesi Beybes Mahallesi'nde okul servisi ile minibüsün çarpışması sonucu hayatını kaybeden 4 öğrenci ile servis şoförü son yolculuklarına uğurlanıyor.

Kazada hayatını kaybeden öğrencilerden Hasibe Vadıoğlu ve Ahmet Vadı'nın cenazeleri, sabah saatlerinde Faruk Sukan Doğum ve Çocuk Hastanesi morgundan alınarak Gödene Mahallesi Merkez Camii'ne getirildi. Cenazelerin camiye getirildiği sırada aileleri ve okul arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Öğrencilerin ailelerini ve arkadaşlarını yakınları teselli etmeye çalıştı. Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından öğrencilerin cenazeleri, mahalledeki Aşağı Mezarlık'ta toprağa verildi.

Kazada hayatını kaybeden servis şoförü Adem Ovalı ile öğrenciler Fatma Yeniay (11) ve Rabia Sahra'nın (11) cenazeleri ise öğle namazının ardından aynı camide kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Öte yandan öğrencilerin okuduğu Necip Fazıl İmam Hatim Ortaokulu'nda arkadaşları kazanın duyulmasının ardında gözyaşlarına boğuldu. Sabah derslerine girmeyen gözü yaşlı öğrenciler, aileleriyle birlikte arkadaşlarının cenaze törenlerine katıldı.

OLAY
Beybes Mahallesi Önder Sokak kavşağında Adem Ovalı idaresindeki 42 C 0312 plakalı okul servisi, İhsan Felek idaresindeki 42 BZF 80 plakalı minibüsle çarpışmıştı. Kazada sürücü Ovalı ile aynı araçtaki Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Hasibe Vadıoğlu (11) Fatma Yeniay (11), ve Rabia Sahra (11) olay yerinde hayatını kaybetmiş, 11 kişi de yaralanmıştı. Yaralı öğrencilerden Ahmet Vadı ise (11) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.