Şişecam Topluluğu şirketlerinden Şişecam Cam Ambalaj, Dünya Ambalaj Örgütü tarafından düzenlenen WorldStar 2017 yarışmasında ‘İçecek’ kategorisinde Kestane Doğal Kaynak Suyu Şişesi ile WorldStar 2017 ödülüne layık görüldü.
Avrupa’nın ve dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi olan Şişecam Cam Ambalaj, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO/World Packaging Organization) tarafından organize edilen Worldstar 2017 yarışmasında ‘İçecek’ kategorisinde Kestane Doğal Kaynak Suyu Şişesi ile ödülün sahibi oldu.
Şişecam Cam Ambalaj Tasarım Şefi Eda Yılmaz tarafından tasarlanan Kestane Doğal Kaynak Suyu Şişesi, tasarımıyla daha önce Ambalajın Ay Yıldızları Yarışması’nda yetkinlik ve gümüş ödüllerine, Design Turkey Yarışması’nda ise üstün tasarım ödülüne layık görülmüştü.
35 ülkeden 291 başvurunun yer aldığı yarışmanın jürisi 17 Kasım 2016 tarihinde Viyana’da gerçekleştirildi.
Almanya ve Japonya’nın 20’şer, Çin’in 16, ABD’nin 15, İngiltere ve İspanya’nın 12’şer ödül aldığı yarışmada Türkiye, Avusturya ile birlikte 11’er ödül aldı. Türkiye aldığı ödüllerle yarışmanın ülke sıralamasında yedinci oldu.
Yarışmanın ödül töreni, 4 Mayıs 2017 tarihinde Interpack Fuarı sırasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleştirilecek.
Haber: Tamer Kaan Köksal