Edirne'de Tunca Nehri taştı, Meriç Nehri'nin seviyesi yükseliyor.

Suların nehir yatağından çıkması nedeniyle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin de yapıldığı Er Meydanı'nın bulunduğu alan, Tarihi Adalet Kasrı yer yer sular altında kaldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suların bölgeye sirayet etmesinini ardından bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı. Sarayiçi'ne ulaşımı sağlayan Kanuni ve Fatih köprülerini araç ve yaya trafiğine kapadı. Bu köprülerden geçiş sağlanmaması için polis ekipleri köprü başında bekletiliyor.

Öte yandan, bu sabah yapılan debi ölçümlerine göre, Tunca Nehri'nin ve Meriç Nehri'nin debisinin arttığı gözleniyor. Dünkü ölçümlerde debisi 15 metreküp/saniye olan Tunca Nehri'nin debisi 172 metreküp/saniye, Meriç Nehri'nin debisi ise dün 119 metreküp/saniyeden 375 metreküp/saniyeye çıktı.

-Vali Sözer: ''Önlemlerimizi aldık''

Edirne Valisi Gökhan Sözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'daki barajlardan gelen su ve aşırı yağışlar nedeniyle Tunca Nehri'nin taştığını, Meriç Nehri'nde de su seviyesinin yükseldiğini söyledi.

Tunca ve Meriç nehirlerinin birleştiği noktada nehir debisinin 1000 metreküp/saniye olduğunu ifade eden Vali Sözer, Meriç nehrinin taşması için su seviyesinin 1350 metreküp/saniyeye ulaşması gerektiğini bildirdi.

Taşkın olan bölgelerde önlemlerin aldığını belirten Vali Sözer, ''Önlemlerimizi aldık, şuan önemli bir durum yok, sadece nehrin dar olan yataklarından su çıkış yaptı. Taşkın sadece Sarayiçi bölgesinde yer yer gözleniyor. Önümüzdeki 24 saat içerisinde yağış gerçekleşmezse su seviyesinin düşeceğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Tunca ve Meriç nehirlerinini birleştiği noktalarda, suyun yatağından çıkması halinde taşkın sele dönüşüyor. Geçtiğimiz yıllarda Meriç ve Tunca'nın birleşme noktalarından taşan sular Karaağaç Mahallesi'nin bir kısmını ve tarım arazilerini sular altında bırakmıştı. Tunca ve Meriç Köprüleri'nin sular altında kalması nedeniyle, Karaağaç Mahallesi ile kent merkezi arasında ulaşım askeri zırhlı araçlarla sağlanmıştı.