Türkiye Eylül ayında en çok, terör örgütlerinin saldırılarına karşı güvenlik güçlerinin yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği terör operasyonlarını konuştu. Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınlamış olduğu “Türkiye Gündemi” haber araştırmasına göre, geçtiğimiz ay  terör olayları ile ilgili yazılı basına 50 binden fazla haber yansırken, çıkan haberler içinde özellikle DAEŞ-IŞİD terörü ile alakalı 12 binden fazla haberin yer aldığı görüldü. PKK terör örgütüne yapılan operasyonların ise 9 bini aşkın haberle gündeme geldiği saptandı. Yaşanan terör olayları ve operasyonlarda şehit olan asker ve polislerimizle ilgili ise yazılı basına 30 bine yakın haber yansıdığı saptandı.
 
Fetö Operasyonları medyanında gündemindeydi…
 
Türkiye gündeminde geçtiğimiz ay en fazla konuşulan bir diğer konu ise 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması’na  (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonlar oldu. Tüm kamu kurum ve kuruluşarında başlatılan FETÖ/PDY Operasyonları hakkında yazılı basında 35 bini aşkın haber çıktığı tespit edildi. Bu operasyonlarda açığa alınan personeller ile ilgili de yazılı basında 2 bine yakın haber yer aldığı belirlendi.
 
OHAL ve KHK’ler gündemin üst sıralarında yer aldı…
 
Hükümet tarafından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının uzatılıp uzatılmayacağı ve bu uygulama kapsamında çıkarılan ve çeşitli tartışmalara yol açan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK), Eylül ayında yazılı basında 10 bine yakın haberle gündeme gelirken, Suriye’de bulunan terör örgütlerine yönelik başlatılan ve bugüne kadarda devam eden Fırat Kalkanı operasyonları hakkında da yazılı basında 6 bini aşkın haber çıktığı tespit edildi.