Kocaeli'nin Kartape İlçesi'nde faaliyet gösteren Köseköy Araç Muayene İstasyonu'nda çalışırken Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) üye oldukları iddiasıyla 21 işçinin atılmasıyla işlemler aksadı. Randevu almalarına karşın kuyrukta beklemek zorunda kalan araç sahipleri bu duruma tepki gösterdi.

Kartepe ile Gebze İlçesi'nde bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'nda çalışan 47 işçi işten çıkarıldı. İşçilerin Türk-İş'e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) üye oldukları için işlerine son verildiği öne sürüldü. İşten çıkarma nedeniyle Kartepe Köseköy Araç Muayene İstasyonu önünde işten çıkartılan işçiler eylem yaparken yerlerine yenileri alınamadı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Araç muayene istasyonlarında bugün uzun araç kuyrukları oluştu. Tümtis Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, işten çıkartılan işçilerin yanı sıra sürücülerin de mağdur olduğunu anlatırken, şöyle dedi:

"İşçilerimiz işten çıkarılınca TÜVTÜRK Köseköy İstasyonu'na il dışından işçi getirdiler. Onlar da yetersiz olunca muayene istasyonu önünde araçlar birikmeye ve uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Randevulu gelen araç sahipleri burada saatlerde bekleyerek mağdur ediliyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini ve işten atılan işçilerin geri alınmasını istiyoruz."

"3 SAATTİR SIRANIN GELMESİNİ BEKLİYORUM"

İnternet üzerinden randevu aldığı ve belirlenen saatte gelmesine rağmen yaklaşık 3 saat aracının muayeneye alınması için beklediğini belirten sürücülerden Enes Coşkun, "İşçileri işten atarken bu tür sorunlarla karşılaşacaklarını bilmiyorlar mıydı? Sıkıntısını yine işten atılan işçiler ile vatandaşlar çekiyor" diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesi'nden hasta nakli yapılan aracı muayene getirdiğini anlatan Necdet Aygün de, "Yaklaşık 2 saattir sıra gelmesini bekliyorum. Hasta nakli yapılan aracın burada bekletilmesi bir çok hastanın mağdur olması demek" diye yakındı. - Kartepekocaeli