Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sabaha karşı Karamürsel İlçesi'nde bulunan Ereğli Balık Hali'ni ziyaret ederek mezatı başlattı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bu sabah saat 05.30'da Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan Özel, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve bazı daire müdürleri ile su ürünleri kooperatifi başkan ve yöneticileriyle birlikte Ereğli Balık Hali'ni ziyaret etti. Bu ziyarette gelenek olarak düdüğü çalan Vali Güzeloğlu, mezatı başlattı.

Marmara'nın yanı sıra Ege ve Karadeniz'den getirilen balıkların satışının yapılması nedeniyle Türkiye'deki 13 önemli balık halinden en hareketlilerinden biri olan Ereğli Balık Hali'nde Vali Güzeloğlu'nun düdüğüyle başlayan mezatta balıklar çeşitli kentlerden buraya gelen balıkçı ve işletme sahipleri tarafından kısa sürede satın alındı.

Vali Güzeloğlu, 80 balıkçının üye olduğu Ereğli Balık Hali'nin büyütülmesi ve kapasitesinin arttırılması için talep geldiğini ve bunun incelendiğini belirtti. Balık av sezonunun 15 Nisan'da kapanacağını ve yasak başlayacağını da hatırlatan Vali Güzeloğlu, balıkçılardan denizleri korumalarını, denizlerdeki bereketin arttırılması için kurallara ve yasaklara uyulması gerektiğini de hatırlattı.

Bu arada ziyaret sırasında neşeli dakikalar da yaşandı. 'Balıkçı Adem' olarak tanınan esnaf kendi yazdığı bir maniyi okularak herkesi gülümsetti. - Kocaeli