Binali Yıldırım, "2023 hedeflerimiz arasında milli geliri kişi başı 25 bin dolara çıkarmak var. Bunu yapmazsak öncü ülke olamayız" dedi.
Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD-Hollanda) Amsterdam'daki merkezini ziyaret eden Yıldırım, UETD'nin yöneticileri ve gençlik kolu üyeleriyle bir araya geldi.

Ekonomik alanda büyük bir gelişme gösteren Türkiye'nin Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline geldiğini kaydeden Yıldırım, "12 yıl önce Türkiye'nin adı yoktu. O zaman 65-70 milyon nüfusumuz, 230 milyar dolar gelirimiz vardı. Şimdi 823 milyar dolara çıktık. Hollanda'da 820 milyar dolar civarında bildiğim kadarıyla. Dolayısıyla Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olduk. G20'lerin içine girdik" diye konuştu.

İktidar geldiklerinde 15 bin kilometre bölünmüş yol yapma vaadinde bulunduklarını, o zaman buna gülenlerin olduğunu ifade eden Yıldırım, görevi teslim ettiğinde yapımı tamamlanan bölünmüş yol miktarının 17 bin kilometre olduğunu söyledi.

Türkiye'de yollardaki hareketliliğin yüzde 98 arttığını buna karşılık kaza oranlarında yüzde 52 azalma olduğuna vurgu yapan Yıldırım, bunların bölünmüş yollar sayesinde sağlandığına işaret etti.

İktidar olarak Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için büyük bir çaba harcadıklarının altını çizen Yıldırım, "Bu konuda milletin desteği bir fırsat. Yeterki enerjimiz boşa harcamasın bu işlerin hepsi olur. Türkiye her yönüyle normalleşiyor. Yüzde 70 faiz, yüzde 30 enflasyon hayatın gerçeği haline gelmişti. İstikrarla bugünlere geldik. 2023 hedeflerimiz arasında milli geliri kişi başı 25 bin dolara çıkarmak var. Bunu yapmazsak öncü ülke olamayız. Bunun için siyasi istikrarın devamı gerekir. IMF'ye avuç açan bir ülkeden fon desteği sağlayan bir ülke haline geldik" diye konuştu.

Türkiye'de halkın ilk kez 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gideceğini de hatırlatan Yıldırım, yurtdışında yaşayan vatandaşları mutlaka oylarını kullanmaya davet etti.

Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bu önemli sorumluluğun yerine getirilmesini istiyoruz. Şikayete gerek yok. Vatandaşlık görevimizi yapacağız. Biz internetten bile oy verilmesini teklif ettik. Mektupla verilsin dedik kabul ettiremedik. Siz şanslısınız biz 1 gün oy vereceğiz ama siz 4 gün oy vereceksiniz. Sizden önemli bir ricam, boş bırakmayın, çünkü ülkemizin istikrara ihtiyacı var. Güçlü siyasi yönetimlere ihtiyacı var. Bunu da kimin nasıl yapacağını biliyorsunuz. Daha açık halinde söyleyeyim mi? 12 yıllık müktesebat ortada. Bunun lideri de ortada. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan adaylardan biri. İki aday daha var ve seçim yapılacak. Ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün."