Selçuk Özdemir'le hayatın içinden konuğumuz Fahri Taş  1945 yılında Erzincan, merkeze bağlı Uluköy (Şıhlı)'de doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra, Erzincan Lisesinden mezun oldu. 1966 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi, Fen - Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi ve mezun olduğu Erzincan Lisesine Edebiyat Öğretmeni olarak atandı.

1968 - 1970 yılları arasında askerlik görevini Yedek Subay olarak Burdur'da yaptı. 1973 yılında TRT Kurumunun açmış olduğu Prodüktörlük sınavını kazanarak, naklen bu kuruma geçti.

1973 - 1980 yılları arasında TRT Erzurum Radyosunda yapımcı ve yönetici olarak çalıştı. 1980 yılında TRT Antalya Radyosuna atandı. Burada da yapımcı ve yönetici olarak görev yaptı.

1985 yılında TRT Ankara Radyosu Müdürlüğü görevine atandı. Yayıncılık hayatı boyunca yüzlerce radyo programı hazırladı, binlerce sayfa program metni yazdı. Çeşitli bilimsel toplantılara konuşmacı olarak katıldı. Ankara Üniversitesi B.Y.Y. Okulunda "Radyo Program Yapımcılığı" dersleri verdi.

1988 yılında TRT İnceleme ve Araştırma Kurulu üyeliğine atandı. "Sait Faik Abasıyanık" adlı çalışması Kültür Bakanlığınca; "Açılışının 50. Yılında Erzincan Lisesi" adlı çalışması da Erzincan Belediyesince kitap olarak yayımlandı. Program yapımcılığı yıllarında gezdiği yörelerden ve özellikle de kendi yöresinden çeşitli derlemeler yaptı. Erzincan yöresi halk müziği arşivini oluşturmaya çalıştı. Yerel gazete ve dergilerde folklor ve tarih konularında yazıları yayımlandı.

Evli ve iki çocuk babasıdır.