Erzincan'da 2009-2014 yılları arasında belediye başkanlığı görevini üstlenen Yüksel Çakır, 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday olabilmek için aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. Çakır, AK Parti Erzincan İl Başkanlığı'na aday adaylığı için resmi başvurusunu yaparak düzenlediği basın açıklamasında gelecek vizyonunu paylaştı.

TEŞEKÜR VE VEFA

Bundan dokuz yıl önce 2014 seçimleri sonrasında sizlere bana vermiş olduğunuz destek ve duymuş olduğunuz güven için teşekkür etmiş belediye başkanlığı görevini sizlerin oyları ile göreve seçilmiş olan Cemalettin Başsoy beyefendiye ve ekibine devretmiştim. Hayatıma kaldığım yerden, sizlerin arasında güzel Erzincan'ımızda devam ederek acılarımı da, mutluluklarımı da sizin acılarınızı da mutluluklarınızı da hep birlikte yaşadık. Böylece acılarımız azalırken, mutluluk ve huzurumuz da arttı. Günler aylar, yıllar geçtikçe resmi bir görevim olsa da, olmasa da beni hep bağrınıza bastınız. Bundan şahsım, ekibim ve beni bugünlere getiren büyüklerim ve ailem adına, bana bu fırsatı veren Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ve son Başbakanımız Binali Yıldırım beyefendi adına büyük bir onur ve gurur duydum. Bu ilgi alaka zamanla bir vazife, sorumluluk his ve duygusuna dönüştü.

TOPLUMLA İÇ İÇE BİR GEÇMİŞ

Geçmiş seçimlerde toplumla sıkı bir temas içerisinde olduklarını vurgulayan Çakır, Erzincan halkının her kesimiyle bir araya gelerek, mahalli seçimler öncesinde oluşan ilgi ve alakaya yanıt verme gerekliliğini hissettiğini ifade etti.

GELECEK VİZYONU VE YENİDEN ADAYLIK

Çakır, geçmişteki belediye başkanlarının hizmet ve çalışmalarını daha ileri taşıma arzusunda olduğunu belirtti. Yeniden adaylık sürecinde, geçmişte olduğu gibi Erzincan Belediyesi ailesi, kurumlar ve halkla birlikte şehri daha ileriye taşımayı hedeflediğini dile getirdi.

Çakır, konuşmasının ardından Merkez İlçe Başkanlığı’nı, İl Kadın Kolları Başkanlığı’nı, Gençlik Kolları Başkanlığı’nı ve son olarak da AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci’yi makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

yuksel-cakir-2