Sosyologlar, klanlar hakkında araştırma yapmak amacıyla, balta girmemiş ormanları didik didik ediyorlar. Nihayetinde bir kabileyle karşılaşıyorlar. Bir süre uzaktan kabileyi takip ediyorlar, daha sonra da bir yolunu bulup kabileyle irtibat sağlıyorlar.

     Uzman sosyologlardan biri, kısa sürede klanların işaret dilini çözüyorve araştırmalarına devam ediyorlar. Etraflıca çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar, yiyecek ve içecekleri konusunda inceleme yapıyorlar, en sonunda da insan eti yiyip yemediklerini soruyorlar.

     Kabile reisi, bu soru karşısında kaşlarını çatarak cevap veriyor:

     “Artık yamyam kalmadı aramızda. Son olarak babam yamyamdı, insan yerdi. Bir tek yamyam oydu, onu da biz yedik bitti.”

Yamyamın olup olmadığını sorgular nitelikte, şimdi de Türkiye’de despot, diktatör aranıyor, ama bulunamıyor! Neden? Çünkü son diktatörler tüketilmiş.

     Hepsini mevcut iktidar ortadan kaldırdığını ifade ediyor. Hem de baskı ve korku tohumları salarak. Yargının bağımsızlığını bağımlı hale getirerek, emniyet mensuplarını mahalle baskısıyla susturarak, devletin bazı kademelerini tehdit ederek, yok etmişler.

Bu uğurda liderleri, kendi etrafında bulunan hizmetkarlarını bile, hiç acımadan harcayabilmiş. Kendi düşüncesine zıt fikir beyan edenleri ekarte edip, pasif görevlere atamış, ya da dışlamış olarak.

Makyevelizm dinine mensup bir edayla, işine gelmeyen kişileri veya gelişmeleri görmezden gelerek, her yolu mübah sayarak.

     Her türlü hakaretleri yapıp, kendisini masum ilan ediyor. Ülkeyi kendi egosunun tatmini yüzünden zarara uğratıyor, başkalarının zarara sebebiyet verdiğini iddia ediyor. İnanan halkın zaafını iyi kullanıyor. Muhakemesi kıt taraftarlarının yüzdesinin çokluğunu, lehine çevirebiliyor. Kendisini uyanık tutup, taraftarlarını uyur halde muhafaza ediyor.

     Uyur halde olan zevat, liderlerine biat ederek peygamberlik sıfatıyla yaklaşıyor, ya da Allah’ın bütün sıfatlarını liderlerinde görüp, kusursuzlaştırıyor.

     Çok korkunç bir bağlılık seviyesine saplanarak, ölümlü olan insanların kölesi durumuna düşüyor.

     Kendisini nihilizmin kucağına bırakmış, liderini manitu haline getirmiş klan halkının, diğer insanlara ne denli adil davranacaklarını siz düşünün.

     Kendi liderleri gibi düşünmeyenlere böyle acımasız davranan bir güruhun, gelecekte bu ülke halkını sevebileceğini tasavvur edebilir misiniz?

     Yine de biz, babasını yiyen kabile reisinin yamyam olmadığına, inanmış gibi hayatımızı idame ettireceğiz..!