Adana’da yaşıyorsanız ve İstanbul’u daha önce hiç görmediyseniz, bu yaz kendinize bir iyilik yapıp bu büyülü şehri ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’da gezip görülecek o kadar çok yer var ki, saymakla bitmez.

 

Kapalıçarşı’da keyifli bir alışverişe çıkıp Galata Kulesi’nde gün batımını izleyebilir, Kız Kulesi’nde fotoğraf çektirip boğaza karşı nefis bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. 

 

Adana’dan İstanbul’a geldiğinizde bunlar gibi yapabileceğiniz pek çok aktivite var. İstanbul’un güzellikleriyle bir an önce buluşmak istiyorsanız, Adana’dan İstanbul’a uçakla gelmenizi öneririz. Böylece yaklaşık 1 saat 20 dakikada İstanbul’a varabilirsiniz.

 

Tercihiniz uçaktan yana olacaksa ve uygun fiyatlı uçak bileti arıyorsanız, https://www.ucakbileti.com adresi bu anlamda sizin için ideal bir adres olabilir. Ucakbileti.com’da farklı hava yolu firmalarının uçuş bilgilerini ve fiyatları sorgulayıp en ucuz uçak biletini anında bulabilir ve oldukça ekonomik bir yolculuk yapabilirsiniz. Biletinizi aldıktan sonra geriye tatilin tadını çıkarmak kalacak.

 

İstanbul’da görülmesi gereken yerler

 

Tarihi ve turistik yerler: Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Rumelihisarı, Boğaziçi Köprüsü, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Anadolu Hisarı, Yıldız Sarayı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dikilitaş, Galata Köprüsü, Yılanlı Sütun, Alman Çeşmesi, Pierre Loti.

 

Müzeler: Arkeoloji Müzesi, Ayasofya Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, Sabancı Müzesi, Oyuncak Müzesi, Kariye Müzesi, Miniatürk, Masumiyet Müzesi, İstanbul Modern Müzesi.

 

Camiler: Eyüp Sultan, Süleymaniye, Fatih, Ortaköy, Şehzade, Beyazıt, Mihrimah,  Yeni, Rüstem Paşa, Kılıç Ali Paşa.

 

Çarşılar: Kapalıçarşı ( Beyazıt), Mısır Çarşısı ( Eminönü) , Büyük Beşiktaş Çarşısı, Sinanpaşa Pasajı ( Beşiktaş), Bakırcılar Çarşısı ( Beyazıt), Arasta Çarşısı ( Sultanahmet), Feriköy Organik Pazarı, Yeşiköy semt pazarı, Bostancı pazarı, Siirt-Kadınlar pazarı ( Unkapanı), Sahaflar Çarşısı ( Beyazıt), İstanbul Manifatura ve Kumaşçılar Çarşısı ( Unkapanı), Salı pazarı ( 4.Levent).

 

İstanbul’da ne yenir?

 

İstanbul’un hemen her semtinde birbirinden güzel lezzet durakları vardır. Şehrin çeşit çeşit kafeleri ve restoranlarında her damak zevkine hitap eden yiyecekler bulunur. Döner, kokoreç, kebap, börek, baklava, mantı, lahmacun, kadayıf gibi Türk mutfağına has lezzetler öne çıkmaktadır. 

 

İstanbul, kahvaltı durakları, kebapçıları, ev yemeği restoranları, balık restoranları, mantıcıları, pastaneleri, kahvehaneleri ve daha birçok mekanıyla lezzet tutkunlarını mest eder.

 

Şehre özgü lezzetler: Çıtır çıtır sokak simidi, Sarıyer böreği, Türk kahvesi, Vefa bozası, Kanlıca yoğurdu, Ortaköy’ün kumpiri şehrin vazgeçilmez tatlarındandır.

 

Sokak lezzetleri: Islak hamburger, döner, kokoreç, midye dolma, balık ekmek, tantuni ve kumpirin en lezzetlileri İstanbul’da yenir. Kokoreç ve midye dolma için Beyoğlu Balık pazarı, dönerin hası için Beşiktaş’taki Karadeniz Döner, balık ekmeğin şahı için tercihiniz Eminönü olmalı. Tantuni severler ise soluğu Taksim’deki Emine Ana’da alabilir.

 

Gece Hayatı

Tarihi ve doğal güzellikleri, eşsiz boğaz manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan İstanbul, renkli gece hayatıyla da dikkat çeker. İstanbul’un çeşitli semtlerinde birbirinden güzel barlar, gece kulüpleri ve canlı müzik mekanları bulunur.

 

İstiklal Caddesi, Nişantaşı, Kuruçeşme, Kadıköy, Arnavutköy, bebek ve karaköy gece hayatının vazgeçilmez duraklarıdır. Buralarda her tarza uygun birçok eğlence mekanı bulunur. Güzel bir akşam yemeğinin ardından barlarda içkinizi yudumlayabilir, ardından gece kulübüne akın edip dans ve müzik dolu bir gece geçirebilirsiniz. Son zamanlarda oldukça popüler olan Mitte(Karaköy), La Boom (Emirgan), Klein (Harbiye), Hudson ( Arnavutköy), Babylon Bomonti eğlenceli bir gece için ideal adreslerden. 

 

Eğlence anlayışınız dostlarla nefis lezzetlerin tadını çıkarıp bol bol muhabbet etmekse, Sarıyer ve Arnavutköy’deki balık restoranlarında denize karşı balık ziyafeti çekebilir, Çiçek pasajı veya Asmalımescit’teki meyhanelerde güzel bir rakı sofrasına kurulup fasıl eşliğinde felekten bir gece çalabilirsiniz.

 

İstanbul tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra her geçen gün artan nefis lezzet durakları ve eğlence mekanlarıyla daha renkli bir hal alıyor. Şehrin her köşesinde farklı güzelliklere rastlamak mümkün. Hiç ummadığınız yerde nefis bir kahvaltı dükkanı bulabilir, şehrin gizli kalmış noktalarında harika bir sanat eseriyle karşılaşabilirsiniz.

 

Siz de bu yaz Adana’dan İstanbul’a gitmeyi planlıyorsanız, Ucakbileti.com’a girip adana istanbul uçak bileti alternatiflere göz atabilir ve içlerinden en uygun bileti kolayca satın alabilirsiniz.