Ankara'da düzenlenen Erzincanlılar Geleneksel İftar Yemeği’nde hemşerilerimiz biraraya geldi. Sivil Toplum Kuruluşlarımızca organize edilen programa eski Maliye Bakanı Hasan Basri Aktan, Milletvekilimiz Sabahattin Karakelle, İstanbul eski Milletvekili Celal Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Merkez Valisi Ahmet Kara, ERSİAD Başkanı Tevhit Şevket Tavşanoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Akkuş, aynı Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof Dr. Metin Orhan, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Salih Yılmaz, ERT 'nin sahibi Şah Rıza Dağ, İşadamları Mehmet Alkan, Aydın Alptekin gibi çok sayıda işadamı, bürokrat ve akademisyen katıldı.

Hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdiği iftar programı Kuran'ı Kerim okunması ile başladı.

Duanın ardından ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz  bir konuşma yaptı.

"Geleneksel Erzincanlılar iftar programına hoş geldiniz.

Bu ayın manevi iklimi bizleri bir kez daha bir araya getirdi. Dostlarımızla, arkadaşlarımızla bir kez daha kucaklaştık.

Vefat eden yakınlarımıza, Ülkemiz için hayatını kaybeden şehitlerimize hatimler okuttuk, dualar ettik. Allah hepsine rahmet etsin, nur içinde yatsınlar.

Bu vesile ile Erzincan’ı, orada toprağa emanet ettıklerimizi, çocukluğumuzu, gençliğimizi, anılarımızı hatırladık. Zaten biz Erzincan’dan hiç kopmadık. Erzincanla bağımızda, sevgimiz de devam ediyor. Bizleri bir araya getiren halen içimizde yaşayan Erzincan bağı değil mi?

Ramazan ayı vesilesiyle aramızdaki sevgi bağı, yardımlaşma ve dayanışma duygusu artmaktadır. Dünyada ve çevre ülkelerde yaşananlar, bizlerin bir olmasını, birlikte haraket etmesini zorunlu kılıyor. Askerimizin, polisimizin Ülkemiz için can verdiği günlerde hiç kimse sen, ben kavgası yapamaz. Şairin dediği gibi

Sen ben desin efrat, aradan birliği kaldır

Milletler için kıyamet işte o zamandır.

Erzincan sivil toplum kuruluşları olarak her zaman bir olduk. Birlikte, Erzincan için, Erzincanlı için çalışmaya gayret ettik. Gurbette ve sılada yaşayan hemşerilerimizde gerektiğinde siyasi görüş, fikir ve düşünce farklılığını bir kenara koymakta. Hem şehrimize, hem de ülkemize sahip çıkmaktadır.

Değerli hemşerilerim

“Erzincan Birdir Birliktedir” duygusunu bir kez daha bizlere yaşattığınız ve davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür eder Saygılarımı sunarım."

Toplantıda istek üzerine hemşerilerimize kısa bir konuşma yapan Milletvekilimiz Sabahattin Karakelle, Ülkemizin buğün içinde bulunduğu durumu izah ederek büyük bir mücadele verildiğini belirtti. Bu mücadelede verdiğimiz şehitleri anan Karakelle, birlik ve beraberliğimizin önemini anlattı.

Daha sonra ERT Şah'ın Sahibi Rıza Şah Dağ bir konuşma yaptı. ERT Şah TV hakkında bilgi veren Dağ, Erzincan'ın sesini dünyaya duyurmak istediklerini belirtti.