Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım; çocukken tarlada uzanıp uçaklara bakarak hayallerini ve çocukluğuna ait hatıralarını Aynur Tartan’la “Burada Hayat Var”a anlattı.  
    
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım ve sanatçı Sevcan Orhan; acıları ile olgulaşan memleketleri Erzincan’ı anlattılar…

Bakan Binali Yıldırım: ““Altın 24 ayar, gün 24 saat, Erzincan’ın plakası 24 ve insanları da altın gibi 24 ayar…”


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım:
“Bakanlık koltuğundan hiç güç almadım. Aksine o koltuğu güçlendirmek için hep çalıştım…”
“Altın 24 ayar, gün 24 saat, Erzincan’ın plakası 24 ve insanları da altın gibi 24 ayar…”
 “Erzincan mutfağı; buğday ile koyun gerisi oyun”
“İzmir’in mutfağının light ve sağlıklı bir mutfaktır”

Uçaklara bakıp hayallere daldığını söyleyen Bakan Binali Yıldırım; “Bakanlık koltuğundan hiç güç almadım. Aksine o koltuğu güçlendirmek için hep çalıştım” dedi. Memleket denilince aklına ilk olarak 24 rakımının geldiğini söyleyen Bakan Yıldırım; “Altın 24 ayar, gün 24 saat, Erzincan’ın plakası 24 ve insanları da altın gibi 24 ayar” dedi. İzmir’in mutfağının light ve sağlıklı mutfak olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım; zeytinyağlı ve sebze yemeklerine çalışmaya çalıştığını ifade etti. Erzincan mutfağını ise “Buğday ile koyun gerisi oyun” diyerek özetledi.



Sevcan Orhan
“Ben İstanbullu bir çocuk gibi büyümedim”
“Halaylarımızın sözlerinde bile ağıt saklıdır”
“İnsan aslını inkar etmemeli”
İstanbul’da doğup büyüyen ama içindeki Erzincan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen Sevcan Orhan; “Ben İstanbullu bir çocuk gibi büyümedim” dedi. “Halaylarımızın sözlerinde bile ağıt saklıdır” diyen Orhan; Anadolu insanın bağrının her daim yanık olduğunu ifade etti. Şehirlerde davulsuz, zurnasız yapılan düğünlere katılmadığını belirten Orhan; “İnsan aslını inkar etmemeli” dedi.