Sümer İş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Türkiye İş Kurumu’nun ortaklaşa yürüttüğü ‘Takı Tasarım Kursu’na, zihinsel ve bedensel özürlü gençler katılıyor. Evlerinden servisle alınarak kursa getirilen ve ardından tekrar evlerine dağıtılan 15 özürlü kursiyer eğitmenler nezaretinde ortaya birbirinden güzel takılar çıkarıyorlar. 6 ay sürecek takı tasarım kursunda öğrencilere günlük 15 TL para ödenirken, kurs sonunda da ‘İş Gücü Yetiştirme Belgesi’ verilecek.

‘Takı Tasarım Kursu’na’ katılan zihinsel engelli kursiyerler yaptıkları takılar ile ortaya güzel eserler çıkardı. Haftanın 5 gününde 3’er saat kurs alan ve öğreticiler ile birlikte takı yapan kursiyerler, teorik ve uygulamalı eğitim verilerek bilgi ve beceri sahibi olmaları sağlanıyor. Böyle önemli bir kursta bulunmaktan ve kendilerini geliştirmek için tanına imkandan memnun olan zihinsel ve bedensel engelli kursiyerler, kursa katıldıkları için çok mutlu olduklarını ve meslek öğrendiklerini söylediler.

Sümer İş Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Yunus Kabil, hazırladıkları takı kursuna 15 engelli genci kattıklarını belirterek, “Bu proje ile kursumuza engelli gençlerimiz altı ay devam edecekler. Takı tasarım yapımı, işçiliği konusunda çalışmalar yapacaklar. Bu kurstaki en büyük hedefimiz, bu gençlere takı yapım işçiliği, alanında teorik ve uygulamalı eğitim vererek bu gençlerimizi bilgi beceri sahibi, yapmaktır. Daha sonra vereceğimiz iş gücü yetiştirme belgesi ile hem işe girme imkanı sağlayacaklar, hem de evde yapacakları takılar ile ailelerine katkı sağlayacaklar.”dedi. Kabil, kursa katılan gençlere mutlu birey mutlu aile hedefini kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “İnşallah iş yetiştirme konusunda da çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.