Bu yıl “bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Yeşilay Haftası’nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlendi. Yeşilay’ın 97. kuruluş yıldönümünün de kutlanan hafta dolayısıyla Erzincan’ımızda da kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.
 
Yeşilay Haftası, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek üzere 1-7 Mart tarihleri arasında “sen de söz ver” konseptiyle tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler ve toplantılarla kutlandı.
 
Yeşilay Erzincan Şube Başkanı Atilla Atasoy yaptığı açıklamada; “Yeşilay Erzincan Şubesi olarak ErzincanPark AVM’de  hafta sonu yapmış olduğumuz stant etkinliği ile çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkinlerimize çeşitli hediyelerimiz oldu. Standımıza yoğun ilgi gösteren hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca Erzincan Bisikletliler Derneğine de Pazar günü Yeşilay Haftası nedeniyle düzenledikleri Bisiklet turu için de teşekkür ediyoruz.
 
Yeşilay’ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Yeşilay Erzincan Şube Başkanı Atilla Atasoy, “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Erzincan’da da çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yeşilay 97 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor, toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz, etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da “bağımlılıklardan uzak durmak için ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver” diyerek kutladığımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası’nda çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyleyen Şube Başkanı Atasoy, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.