Genç yaşına rağmen Erzincan kamuoyunun yakından tanıyıp sevdiği Türkiye'nin bir çok ilinde ve aynı zamanda Türki Cumhuriyetleri'nde seminer ve konferanslar veren Siyasetci- Eğitimci Yazar Dr. Oğuzhan Aydın Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevine atandı.

Uzun yıllardır akademik hayatta çok sayıda öğrenci yetiştiren İnsan ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Toplum Bilimleri Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Öğretim üyesi olarak görev yapan Öğretim Görevlisi Siyasetci- Eğitimci Yazar Dr. Oğuzhan Aydın, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanı olarak bundan sonra görev yapacak.

Doktor Öğretim Üyesi Oğuzhan Aydın kimdir ?

1983 yılında Erzincan'da doğan Aydın, ilköğrenimini Ziya Gökalp ilköğretim okulu, Ortaokulu Erzincan Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nda, Lise öğrenimini ise Erzincan Anadolu Öğretmen lisesinde tamamladı. 2001 yılında girdiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yaparak lisan eğitimini ve lisansla birleştirilmiş tezsiz yüksek lisans eğitimini bitirmiştir. Daha sonra 2006 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Türk Dili Bölümüne Dili Okutmanı olarak göreve başlamıştır. Aynı zamanda tezli yüksek lisans ve doktorasını Prof. Dr. İbrahim Dilek danışmanlığında burada tamamlamıştır. 2013 yılından beri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Yayınlanmış akademik birçok kitabı ve makalesi bulunmaktadır. Çalışma alanları olarak Âşık Edebiyatı, Medya, Halk Kültürü ve Değişim, Türk Halk Hikâyeciliği, Türk Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı çalışmalarıdır, İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir. 2015 yılında siyasete giren ve AK Parti'den Erzincan aday adayı olan Kargın Belediye Başkanı Ramiz Aydın'ın oğlu, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Talat Aydın, Almanya Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve TCDD Erzincan İşletme Müdürü Kenan Aydın'ın yeğeni Dr.Oğuzhan Aydın evli ve iki çocuk babasıdır.