Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Bisikletliler Derneği organizasyonu ile 'Hareketli yaşam, bisiklet sürüşü ve fidan dikimi' etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlar bisikletleri ile Milli Egemenlik Kent Ormanı'na giderek fidan dikti.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikle ilgili konuşma yapan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, "Sağlıklı bir yaşam için çevreci bir şehir, çevreci bir şehir için pedalları çevirmeye başladınız. Bunun artarak devam etmesini diliyoruz. Bunun sadece bir dilek ve temenni olarak kalmasıyla da sınırlandırmıyoruz. Erzincan Belediyesi olarak şehrin muhtelif yerlerinde bisiklet sürüş parkurlarını aşama aşama oluşturmaya başladık. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Erzincan Belediyesi olarak projemizi verdik. Şu an yeni bir fikir daha gelişti. Bu da çeşitli gezilerde Valimizin, kamu kurum ve kuruluşu yöneticilerimizin tespit ve önerileri ile şekillendi. Erzincan merkezde yolları birbirinden ayırdığımız refüjlerde ve kaldırımlarda işaretleme yöntemi ile oluşturabileceğimiz bisiklet sürüş güzergahlarıyla bisikleti sadece sağlıklı yaşam için, çevreci şehir için kullanılabilen bir araç olmaktan çıkartıp artık günlük kullanılan bir ulaşım aracı haline getireceğiz. Bu doğrultuda Erzincan Bisikletliler Derneği'nin kurulmuş olması bu tür etkinlikler ve bu etkinliklerin sayısının artması önemli. Yollar mı yapılmalı yoksa bisiklet kullanımı için yollar mı yapılmalı? Bu iki kıyasla biz beklemeksizin hem bisiklet sayısının kanunlara uygun olmak kaydıyla edinilmesi ve buna paralel olarak da bizlerin bu düzenlemeleri yapma ihtiyacı oluştuğunu düşünüyoruz." dedi.

Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ise şöyle konuştu: "Bugün üç ayrı faaliyet yaptık. Bu faaliyetlerin birincisi bisiklete binerek buraya kadar geldik ve bisiklet ile halkımızı buluşturduk. Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için bir adım attık. Akabinde fidanlarımızı toprak ile buluşturacağız. Bu faaliyetler bu ay itibariyle hızlı bir şekilde devam ediyor. Üçüncü faaliyetimiz de bu aktivitelerle bağlantılı olarak hareketli yaşama katkı sunduk. Neden hareketli yaşam diyoruz. Dünyada insanlar artık teknolojinin gelişmesiyle işlerini oturarak yapmaya başladılar. Seyahatlerini arabaları ile yapıyorlar. Eve gidince televizyon başında oturarak hayatlarını geçiriyorlar. Hayatımızda eksik olan hareket. Eskiden insanlar beden gücü ile çalışırken şimdi artık her şeyi oturduğumuz yerden yapabiliyoruz. İşte bunun önüne geçmek ve burada öne çıkan eksiklikleri gidermek adına bu üç faaliyeti bugün bir arada gerçekleştirdik."

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar tarafından Milli Egemenlik Kent Ormanı'na fidan dikildi.