Yeni bir matkap alacaksanız, piyasada satışa sunulan birçok matkap arasında kararsızlık yaşamanız çok doğal. Hele ki sadece evde kullanmak ve amatör amaçlı bir matkap almayı düşünüyorsanız ya da matkaplar hakkında çok fikir sahibi değilseniz, seçiminizi daha hızlı ve isabetli yapmak adına matkap çeşitlerini bilmenizde fayda var. Eğer alacağınız matkap zaten belliyse, bu durumda markalar arasında tereddüt yaşayabilirsiniz. Daha rahat seçim yapabilmeniz açısından sizle matkaplar hakkında biraz bilgi paylaşalım.
 Ahşap, beton ve metal olan yüzeylerde delik açmak ya da bulunan bir deliği daha çok genişletmek ve havşa açma işlemleri için  kullanılan matkaplar iki farklı şekilde incelenebilir. Bunlardan biri matkabın kablolu veya şarjlı olmasıdır. Ayrıca devir güçlerine göre de matkaplar arasında farklılıklar görülmektedir. Bir diğeri de matkapların kullanımına göre çeşitlenmesidir. Bu anlamda piyasada darbesiz matkap,  darbeli matkap, vidalama matkabı ve kırıcı delici matkaplar olmak üzere 4 farklı çeşit matkap olduğunu görebilirsiniz.
 Matkap seçmeden önce hangi amaçla kullanmak için matkaba ihtiyacınız olacağını belirlemelisiniz. Örneğin evinizde hobi amaçlı işler, duvara bir tablo ya da eşya asmak veya ufak tefek tadilat işleri için bir matkap almayı düşünüyorsanız sizin için en ideali şarjlı matkap olacaktır. Kafanızda bir model belirlemek için  internet yoluyla çok daha hızlı şarjlı matkap çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Bu tür bir araştırma yapmak ve aradığınız ürünü kolaylıkla satın almak için hirdavat.com’un web sitesini inceleyebilirsiniz. Sitede akülü el aletleri bölümünde bulunan şarjlı matkaplar size fikir verebilir.
 Fazla güç gerektiren zeminlerde kuvvetli şarjlı matkaplar kullanılması uygundur. Profesyonel amaçlı işlerde kullanmak amacıyla matkap ihtiyacınız bulunuyorsa, bu durumda donanımlı, kablolu bir matkaba yönelebilirsiniz. Örneğin bir usta için kırıcı delici matkap oldukça önem arz eder. Bir usta olarak, profesyonel anlamda ve ağır işlerde kullanmak üzere matkap arayanlar için darbeli matkaplar çok daha uygun bir seçim olabilir.  Özellikle de sürekli kullanılacaksa profesyonel bir darbeli matkap tercih edilebilir.
 Matkap çeşitlerini ve markalarını incelemek için alanında en çok tercih edilen sitelerden biri olan hırdavat.com’da kaliteli ve garantili ürünler bulabilirsiniz. Aradığınız ürünü kolaylıkla bulabileceğiniz http://www.hirdavat.com/ adresinde görüntüleyebileceğiniz kategoriler; elektrikli el aletleri kategorisi, akülü el aletleri kategorisi, dijital ölçme cihazları kategorisi, aksesuarlar, hobi ürünleri ve bahçe aletleri kategorisi, el aletleri kategorisi, havalı aletler kategorisi, kaynak ve tesisat makineleri kategorisi, endüstriyel makineler kategorisi, hırdavat ürünleri kategorisi şeklinde ayrı başlıklar altında yer alıyor.