Yılın en iyi haber görüntülerinin seçildiği uluslararası “Zoom 2011” yarışmasında dereceye giren kameramanlara, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı, Ankara’da Rixos Otel’de düzenlenen törenle ödülleri verildi. İlki 1996’da düzenlenen “Zoom Yılın En İyi Görüntüleri Yarışması” 2009 yılından bu yana uluslararası nitelikte yapılıyor. Yarışma, bu yıl 25 ülkeden görüntülerin katılımı ile gerçekleşirken Anadolu Ajansı Erzincan Bürosu’ndan Yakup Bakar yarışmada Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülüne layık görüldü.

            Haber Kameramanları Derneği’nin “Zoom 2011 Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüleri Yarışması” ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Her gün akşam bizleri televizyon karşısında tutan sizlersiniz. Sizlerle beraber olmaktan çok memnunum. Eminim ki sizin imkânlarınız düzeltilecektir” dedi.
            “Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüsü” ödülünü Anadolu Ajansı Van Bürosun’dan Özkan Bilgin “Depremde ilk görüntüleri” rumuzlu çalışması ile kazandı. Anadolu Ajansı Erzincan Bürosu’ndan Yakup Bakar “Kör Kurşun” rumuzlu görüntüsüyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü aldı. Yakup Bakar, 17 Haziran 2011 tarihinde cinnet geçiren polisin gözaltına alınması sırasında kaza ile ateş alan silahtan çıkan mermi ile şehit olan 36 yaşındaki polis memuru Yusuf Arslan’ın vurulma anını görüntülemişti.
            Yakup Bakar ödülünü Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya’dan aldı. Törenin sonundan ödül alan kameramanlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

Bizlerde 13 Şubat Gazetesi olarak meslektaşımız Yakup Bakar'ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.