Eğitim Fakültesi Program Akreditasyon Başarısına Yenisini Ekledi Eğitim Fakültesi Program Akreditasyon Başarısına Yenisini Ekledi

Yeniden Refah Partisi Erzincan İl Başkanı Ömer İlhak, Gazze'deki Son Gelişmelere İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Yeniden Refah Partisi Erzincan İl Başkanı Ömer İlhak, son bir haftadır Gazze'de yaşanan trajik olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. İlhak, İsrail'in uluslararası hukuka saygı göstermediğini ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararlarını görmezden geldiğini belirterek, Ortadoğu'da yaşananların bir İsrail-Filistin çatışması olmadığını, tarafların belli olduğu açık bir savaş haline dönüştüğünü ifade etti.

İlhak, İsrail'in yüksek teknolojiye sahip silahlarla masum sivilleri acımasızca hedef aldığını ve Gazze'de yaşayan insanların savunmasız olduğunu vurguladı. Ayrıca, İsrail'in 2,5 milyon insanı sıkıştırdığı, tecrit ettiği bir alanda yaşamak zorunda bıraktığını ve bu insanların savunacakları hiçbir silahları olmadığını dile getirdi.

Açıklamada, uluslararası örgütlerin ve Birleşmiş Milletler'in bu saldırılara tepki vermesi gerektiği çağrısında bulunuldu. Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'nin daha etkin bir şekilde hareket etmesi gerektiği ifade edildi. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'ne İsrail'e destek vermemeleri ve sivillerin öldürülmesini teşvik etmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Yeniden Refah Partisi olarak Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa meselesinin ayrılmaz bir parçası olarak görüldüğü ve Filistin'de yaşayan masum sivillerin yaşam haklarını savunmaya devam edileceği belirtildi. İşgalci İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik orantısız güç kullanımı şiddetle kınandı.