Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Süleymanlı köyünde yüksek gerilim hattından kopan tel, otlanan büyükbaş hayvanların üzerine düştü. Osman Şahin, Recep Şahin ve Süleyman Özgül’e ait 5 büyükbaş hayvan telef oldu.

Osman Şahin, “Havaların ısınmasıyla birlikte biz de komşularımızla hayvanlarımızı otlatmaya çıkarıyoruz. Harman yerinde hayvanlar kendileri otlanırken elektirik yüksek gerilim hattı teli kopmuş ve hayvanların üzerine düşmüş. O anda ben ve iki komuşumuza ait olan 5 büyükbaş hayvanımız telef oldu. Allah korusun bu tel o an orada insanlar olsaydı üzerine düşecek ve ölümüne neden olabilecekti . Bu yüzdeen orada çoluk çocuk olmamasına şükrediyoruz. Tabi hayvanlarımız telef olduğu için de üzgünüz.” dedi.

Süleyman Özgül ise “Hayvanlar acı bir şekilde elektirik çarpması sonucu titreyerek telef oldu. Buradan insanlar gelip geçiyor. Çocuklar oyun oynuyor. Bu hayvanların yerine insanlar da ölebilirdi. Tabi insan canına gelmediği için şükrediyoruz fakat mal canın yongası, bizm geçimimiz bu hayvanlardan, üzgünüz.” diye konuştu.

Jandarma tarafından yapılan incelemenin ardından Yerköy Çamlıbel Elektirik Dağıtım Şirketi (ÇEDAŞ) yetkilileri ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri zarar tespitinde bulundu. ÇEDAŞ yetkilileri hayvan sahiplerinin zararını karşılayacaklarını söyledi.