Efendim son yüzyılda yaşadığımız en büyük isyandı 15 Temmuz..

Elhamdülillah mevla merhamet etti, millete feraset nasip etti tek yumruk olup bertaraf ettik teşebbüsü.

Sonra?

Son darbeden yeni ekol çıktı, dün cemaat ve tarikat halkalarında zikir çekerken halkanın tamamı görsün diye sahte cezbe ile boy gösterenler şimdi şu cümleyi dillerine doladı.

Gardaş tek cemaat cami cemaati başka tanımam, neymiş tarikat marikat..

Bizim oralarda bir söz vardır, Caminin kapısı açık olmayınan itin hayâsına ne dersin. Tam da bu güruhu anlatan bir deyim kimse kusura bakmasın sevmeyebilirsiniz kabul etmeyebilirsiniz hiçbir sebep sizlere hakaret ve aşağılama hakkı vermez.

Bu cühela topluluğu daha annesinin babasının bünyesinde vitamin değilken, sözüm ona aşağılayıp küçük görmeye çalıştığı ülkenin temel taşı olan tasavvuf akımının müntesipleri hem de meşayiğları cihan harplerinin çoğu şehidi veya gazisiydi.

Erzincan tekkesinin Piri Sami hazretlerinin deyimi ile Bu dedeye dikkat edin Tasavvufun gavsı olacak diyerek ifşa ettiği Dedepaşa (Dede Musa Baştürk) hazretleri kop gazisi..

Sanamerli evladı resulden Hacı Ahmet babanın oğlu Yakup Baba Sarıkamış şehidi.

Nakşî şeyhi Alvarlı Muhammet Lütfi Efendi Tercan Yavi de 60 kişilik kuvveti ile Ermenilere karşı mücadele verdi.

Üstat Bediüzzaman Saidi Nursi Ermeni ve Ruslar ile savaşır hatta esir düşer ve daha niceleri.

Evet, ülkeyi her türlü isyana karşı koruyalım evet ülke için ölelim öldürelim.

Ama ağzımızdan çıkana sahip çıkalım, sapla samanı ayıralım, sırf bir fırsat bulduk diye haddimizi aşıp ülkeyi sana bırakmak için can verenlere de hadsizlik etmeyelim.

Arkadaşlar mevladan dileğimiz ve talebimiz dileğiniz şu olsun, mevla bir daha bize böyle bir olay yaşatmasın.

Can veren 248 kardeşimize ve dahi cümle geçmişlerimize şehit ve gazilerimizin ruhlarına rahmet diler sizlerden ruhlarına Fatiha talep ederim.

Ez cümle dostlar ülkenin ve milletin bütünlüğü için birbirimizin değerlerine sahip çıkarak daha yaşanılabilir bir ülke yolunda adım atmamız dileği ile..

Saygı ile..