Erzincan Özel AÇI Ortaokulu: Bireysel Gelişim ve Güçlü İletişim Temelinde Bir Eğitim Fırsatı Erzincan Özel AÇI Ortaokulu: Bireysel Gelişim ve Güçlü İletişim Temelinde Bir Eğitim Fırsatı

Bugün, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte, milyonlarca öğrenci ve öğretmen için yeni bir dönem başladı.

Üç aylık yaz tatili sona erdi ve öğrenciler okul sıralarına geri döndü. Eğitim-öğretim maratonu başladı. Okul öncesi, ilkokul 1 ve 9. sınıfa başlayan öğrenciler için 4-8 Eylül tarihleri arasında uyum haftası düzenlendi. 11 Eylül itibariyle ise tüm kademeler için ilk ders zili çaldı.

Yıllardır süren ücretsiz ders kitapları, öğrencileri karşıladı. Öğrenci güvenliği için gerekli tüm önlemler alındı. 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk ara tatili 10 Kasım'da başlayacak ve ilk karneler 19 Ocak Cuma günü verilecek. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak. İkinci dönem yaklaşık 4 ay sürecek ve 5 Nisan'da bir haftalık ara tatil olacak. Okullar 14 Haziran'da kapanacak ve milyonlarca öğrenci 3 aylık yaz tatiline 'merhaba' diyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bazı değişikliklere gitti. Liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı uygulaması geri getirildi ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı. Ayrıca, liselerde öğrencilerin 50 ortalama ile sınıf geçmesine son verildi. Yılsonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecekler. Liselerde artık devamsızlık affı da uygulanmayacak ve özürsüz yapılan her bir devamsızlık günü için öğrencilere 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapma cezası verilecek.