Beni yoktan var eden sensin.
Kendi ruhundan bana bir ruh üfleyerek beni eşrefi mahlukatın en şereflisi yapan sensin.
Ne olur senin rızanı kazanma adına, hakkı savunma adına beni güçlü kıl.
Dilimi gerçekleri söylemekten alıkoyma.
Beynimin cesurca kararlar almasını sağla.
Yüreğimi coşkulu ve korkusuz kıl.
Kalemimin doğruları, yalnızca doğruları yazmasına yardımcı ol, Allah’ım.
Çünkü yaşadığım yüzyılda haktan görünen ama doymak bilmeyen nefislerini tatmin edebilmek adına sürekli halkı sömüren mümin görüntülü münafıkların sayıları hızla artıyor.
Allah’ım insanlara merhamet ver, akıl ver, izan ver.
Ölürken yanlarında kabre taşıyamayacakları edinimler uğruna tozu dumana katanları, makam ve şöhret uğruna inançlarını askıya alanları sen ıslah eyle Allah’ım.  
Sürekli havası indirilen yumuşak balonlar gibi elden ele dolaşan ve dolaştığı her elde farklı şekillere giren şekilsizlerin, dünyamızdaki sayılarını azalt Allah’ım.
Allah’ım yalnızca sana dua edileceğini ve yalnızca senden yardım dileneceğini biliyorum.
İnsanlığın yararına, yaşadığım çağın hayrına ellerimi sana açtım, içimdeki rahatsızlıkları seninle paylaşmak istiyorum. Çünkü adına milenyum denilen bu çağda, güçlü kıldığın kulların nefislerine yenik düşüyorlar.  Kendilerine eksiklerini anlatanları adeta tehdit ediyorlar.
Onlara dünyada geçici olarak verdiğin ve kesinlikle hayra kullanmalarını tavsiye ettiğin güçlerini Firavunsu bir şekilde kullanıyorlar, onları bu acımasız girdaptan kurtar Allah’ım.
Çevreme bakıyorum; midemi bulandıran ve her biri fotomontaj gibi görünen, zoraki sırıtan çehrelerden müteşekkil suni fotoğraf kareleri var her yanımda. İnsanlar mana aleminden hızla uzaklaşıyorlar. Geçici dünya menfaatleri için en yakınlarını dahi alçakça jurnalliyorlar.
Gerçek dostluklar makam ve güce yenik düşerken,
 Ruhlarda yaşanan erozyonlar sonucunda meydana gelen ahlaki çöküntüler her geçen gün zirveleri zorlarken,
Ailede bile aile bireylerini bir arada tutan manevi muhteviyatlar yerini hızla materyalist düşüncelere terk ederken ve bu materyalist düşüncelerin her geçen gün hakimiyeti daha da artarken,
 Dünyada hem dürüst hem de doğru yaşamak isteyenlerin her geçen gün yaşamları daha da zorlaşıyor. Her geçen gün hayat zorlukları artan bu insanların tümüne Yardım et Allah’ım.
Devletin şifrelerini çözmek uğruna senin rızanı kazanmaktan uzaklaşan, kravatlı, lacivert takım elbiseli, parlak kösele ayakkabılar giyen, saygıdeğer görüntülü bazı kulların var ki; onlar ne senden korkuyorlar ne de kendi ruhundan ruh üfleyerek yarattığın kullara saygı duyuyorlar. Güçlerinin paralarının, makamlarının kudretinden yanlarına gidilmiyor. İnsanların yüreğine korku salmayı kendilerine misyon edinmiş bu zavallı insan müsveddelerini de ıslah eyle Allah’ım.
İçimize kapandık. Caddelere sokaklara çıkamaz olduk. Çünkü ne zaman üç beş kişinin arasına girip bir iki kelam ettiysek hep üzüldük Allah’ım
Doğru bildiğimiz ve cesurca söylediğimiz tüm sözler kartopu misali dağdan yuvarlanarak dev kar kütlelerine dönüştürüldü. Yaşadığım şehirde Dedikodu, iftira yalan dolan kol geziyor. İnsanları karalayarak merdiven atlama hastalığı aldı başını gidiyor.
Birde sen nasıl bunu söylersin, sen nasıl bunu yazarsın bak ağzına acı biber sürdürürüm yada sürerim diyen zehir zemberekçiler var, onları bu anlamsız hasletlerinden en kısa zamanda arındır Allah’ım.
Görürsün yarın başa gelirsem sana neler yaparım diyenler, bugünden geleceği şekillendirenler, yaşadıkları şehirlerde yalnızca kendi planlarının işleyeceğini zanneden zavallı divaneler, nedense tüm planların üst planlayıcısını birden unutuveriyorlar. Onlara asıl planlayıcının onları yaratan en büyük güç olduğunu arada bir hatırlat Allah’ım.
Ben birileri gibi beddua etmiyorum. Yalnızca halimi sana arz ediyorum Allah’ım.
Yazdıklarım yüreğimden kopup gelen duygularım. Senden başka hiç kimseden korkmuyorum Allah’ım. Ölünceye kadar hak bildiklerimi savunmaktan asla geri durmayacağım, insanlarla dostluklar kurmakta artık çok daha seçici olacağım.
Her insana kolayca ulaşabileceği bir yürek sunmayacağım. Önce dostluğu hak etmeli benimle dostluk kuracak olanlar. Sonrada senin sevgine, lütfuna mazhar olmalı Allah’ım.
Sana sığınıyorum, yanlış yolda olanları sana havale ediyorum. Kibir dağlarına dönüşen nefisleri sen ıslah eyle Allah’ım.
Geçici güçlerini faydasız bir şekilde savaştırarak ülkeyi zor günlere sokanları büyük akıl tutulmalarından kurtar Allah’ım.
Vatanımızı her türlü tehlikelerden koru. Ezansız, bayraksız, şuursuz yaşatma bizleri Allah’ım.

Sevgi kardeşlik ve birlik duygularıyla yücelt bu aziz Milleti, ne olur bizleri rahmetinden ve merhametinden mahrum eyleme Allah’ım.