2017 yılı yaz dönemi Gençlik Kampları başvuruları başladı. Kamplar hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu Erzincan'da 12-22 yaş aralığında bulunan gençlerin milli ve manevi değerler konusunda farkındalığının arttırılması hususunda mavi (deniz) ve yeşil (doğa) olmak üzere iki farklı gençlik kampı imkanı sunulduğunu söyledi.

Düzenlenen kamplarda at biniciliği, dağ bisikleti, paintball, deniz ve havuz etkinliği, el sanatları, geziler, halk oyunları, ip parkuru, kano, kişisel gelişim eğitimleri, kitap okuma saatleri, mangala, okçuluk, rafting, sokak oyunları, tiyatro ve müzik eğitimleri, doğa yürüyüşleri gibi birçok etkinliğin yer aldığını belirten İl Müdürü Mumcu kampların Ramazan Ayı içerisinde de devam ettiğini ve Ramazan Ayı içerisinde düzenlenen kampların Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa olarak Ramazan ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Ramazan Ayı içerisinde düzenlenen kamplarda Kur'an-ı Kerim öğretimi olduğunu söyleyen Mumcu yemeklerin iftar ve sahurda verildiğini kamp aktivitelerinin iftar ve sahur arasında düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Erzincan'a 450 kişilik kamp kontenjanının verildiğini belirten İl Müdürü Burak Mumcu, kamp merkezlerinin Mersin Silifke 23 Nisan, Tokat Almus, Hatay İskenderun Uluçınar, Bolu Aladağ, Manisa Şehzadeler, Kırşehir Kaman, Trabzon Doğu Karadeniz, İzmir Atatürk, Osmaniye Aslantaş ve Antalya Alaaddin Keykubat olduğunu söyledi.

Kamplara katılmak isteyen gençlerin http://kampbasvuru.gsb.gov.tr/basvuru.aspx internet adresinden online olarak kamp başvurularını yapabileceklerini belirten İl Müdürü Burak Mumcu internet imkanı olmayan gençlerin Erzincan Gençlik Merkezi'ne gelerek başvurularını yapabileceğini söyledi.